Rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc în raport cu dolarul american, euro și alte valute majore

28 iunie 2023, 07:52 Economie 95
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc se apreciază ușor față de dolarul american și euro

Astăzi, miercuri, 28 iunie 2023, Banca Națională a Moldovei a publicat ratele de schimb valutar pentru moneda națională. Potrivit datelor oficiale, rata de schimb pentru dolarul american este de 18,1989 lei moldovenești (MDL), în creștere cu 4 bani față de ziua precedentă.

În ceea ce privește euro, rata de schimb este stabilită la 19,9305 lei moldovenești (MDL), înregistrând o creștere semnificativă de 13 bani comparativ cu ziua anterioară.

Pentru moneda ucraineană (UAH), nu s-au înregistrat modificări semnificative ale ratei de schimb față de leu moldovenesc. Astfel, un hryvnia valorează astăzi 0,4928 lei moldovenești (MDL).

Leul românesc (RON) se apreciază ușor față de leu moldovenesc. Astfel, rata de schimb este stabilita la 4,0167 lei moldovenești (MDL), în creștere cu 3 bani comparativ cu ziua anterioară.

În ceea ce privește rubla rusească (RUB), aceasta înregistrează o ușoară scădere față de leu moldovenesc. Astfel, un ruble valorează astăzi 0,2142 lei moldovenești (MDL), în scădere cu 1 ban comparativ cu ziua precedentă.

Este important de menționat că orice schimbare a ratei valutare mai mică de 50 de bani este considerată nesemnificativă și nu are un impact semnificativ asupra economiei naționale.

Delia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media