S-a încheiat protestul? Poliția anunță că simpatizanții ȘOR singuri au părăsit manifestația „lăsând corturile abandonate și mizerie în preajmă”; ȘOR: „Un nou abuz nocturn din partea poliției Maiei Sandu”

28 octombrie 2022, 07:55 Societate 421
Proteste ȘOR.  Sursa: Facebook

Polițiștii au evacuat corturile instalate în fața Procuraturii Generale, eliberând intrarea în instituție. Oamenii legii anunță și despre un grup de tineri care au făcut scandal, după ce nu și-ar fi primit banii de la organizatori. Totodată, IGP precizează că simpatizanții ȘOR singuri au părăsit manifestația la miez de noapte „lăsând corturile abandonate și mizerie în preajmă”.

În jurul orei 3 noaptea, au fost scoase corturile care îngrădeau intrarea în Procuratura Generală. Totodată, pentru a fi documentate, au fost însoțite la poliție câteva persoane.

Cu câteva ore înainte, la locul unde se desfășoară protestul Partidului „ȘOR”, s-a prezentat un grup de tineri, cu vârstele cuprinse între 19 și 25 de ani, revoltați de faptul că nu au primit banii promiși pentru protestul de miercuri. Anunțul a fost făcut de oamenii legii.

Totodată, potrivit Poliției, manifestanții singuri ar fi părăsit protestul, iar în urma lor au lăsat mizerie și gunoi.

Cu o reacție a venit și Partidul ȘOR, care nu a declarat nimic despre protestatarii plecați, dar a calificat acțiunile Poliției drept indicație din partea Maiei Sandu.

„La primele ore ale dimineții, când afară era încă întuneric, forțele de ordine au descins în număr mare și au distrus violent orășelul de corturi din fața Procuraturii Generale. Patru dintre protestatari au fost reținuți. La fel ca și data trecută, acțiunea s-a produs, fără a exista un fundament legal și fără un avertisment prealabil.

În corturi, se aflau sute de oameni care protestau față de regimul de la guvernare, pe care îl acuză de toate crizele și scumpirile fără precedent. Manifestanții susțin că atât timp cât au stat în fața procuraturii, au fost presați de către polițiști care, în permanență, dădeau buzna în corturi, îi documentau pe oameni și le puneau fel de fel de piedici pentru a nu protesta”, se menționează în reacția Partidului ȘOR.

Menționăm că, Inspectoratul General al Poliției a solicitat Primăriei să revadă programul desfășurării întrunirilor în municipiul Chișinău, reieșind din faptul că afară se întunecă mai devreme și au loc acțiuni de deconectare a energiei electrice.

„Am venit cu această solicitare din motive de securitate atât pentru locuitorii din Chișinău, cât și pentru cei care se află în corturi. O mare parte din societate în special cei din Chișinău împărtășesc alte viziuni decât cei aflați în corturi. Pentru a exclude riscurile care ar duce la situații neplăcute pentru toți, am solicitat acest lucru. În cadrul unor măsuri efectuate în rândul protestatarilor am mai identificat o persoană care avea obiecte suspecte, un cuțit confecționat manual.

Persoana este cu un trecut specific. Noi nu avem nimic împotriva cetățenilor care vin să-și expună viziunea. Dar când poliția a intervenit, toți protestatarii s-au conformat, iar peste o oră au venit 20 de persoane tinere, care în mod obraznic au încercat să blocheze intrarea în Procuratură. Nu cei care stau în corturi prezintă riscuri, sunt alți provocatori aduși”, a spus șeful IGP Viorel Cernăuțeanu.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media