Peste 15 mii de oameni din 13 de localități vor avea acces la apă potabilă și de calitate: De Ziua Națională a României, Parlamentul a ratificat un acord încheiat între statul vecin și țara noastră privind reglementarea construcției unor apeducte

1 decembrie 2022, 15:03 Societate 51
Parlament, vot în legislativ, deputat.  Sursa: Replica Media

Locuitorii raioanelor Ungheni, Nisporeni, Glodeni și Fălești vor avea acces la resurse naturale de alimentare cu apă potabilă. În cadrul ședinței plenare de astăzi, Parlamentul a votat pentru ratificarea unui Acord încheiat între România și țara noastră, care prevede construcția unui apeduct. Totodată, a fost ratificat și Protocolul de amendare privind reglementarea construirii unor noi apeducte.

Apeductul care va fi construit va avea o lungime de 54 de kilometri. Astfel, peste 15 mii de oameni, din 13 de localități, vor avea acces la apă potabilă și de calitate.

Potrivit Acordului, ipe teritoriul României și pe teritoriul Republicii Moldova, până la punctele de interconectare, inclusiv traversarea frontierei, vor fi realizate de către operatorul regional de alimentare cu apă și de canalizare din România.

În același timp, vor fi necesare cheltuieli, care vor fi suportate de Guvernul Republicii Moldova, pentru racordarea localităților din proximitatea apeductului construit.

Proiectul de ratificare a Acordului a fost votat de 70 deputați.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media