MAEIE: Republica Moldova nu recunoaște tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene

30 septembrie 2022, 17:54 Politică 93
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).  Sursa: Replica Media

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) condamnă cu fermitate anexarea regiunilor ucrainene - Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, aflate sub ocupația ilegală a forțelor militare ruse, ca urmare a războiului injust împotriva Ucrainei.

„Țara noastră reafirmă sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional”, se menționează în declarația emisă de Ministerul de Externe de la Chișinău.

De menționat că, puțin mai devreme, și președinta Maia Sandu a venit cu un asemenea mesaj în urma semnării de către Vladimir Putin a decretului de anexare a patru regiuni parțial ocupate din Ucraina.

Amintim că, vineri, la 30 septembrie, sfidând comunitatea internațională, la Kremlin a avut loc o „ceremonie” grandioasă de semnare a decretului de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie.

Asta după ce săptămâna trecută au avut loc așa-numitele referendumuri din regiunile Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson din Ucraina, în urma cărora Vladimir Putin a amenințat că va răspunde cu arme nucleare dacă securitatea națională a Rusiei este amenințată.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, le-a descris drept „o imitație a referendumurilor” și a promis că „apără” cetățenii ucraineni din regiunile ocupate de Rusia.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media