MAEIE: Republica Moldova nu recunoaște tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene

30 septembrie 2022, 17:54 Politică 54
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).  Sursa: Replica Media

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) condamnă cu fermitate anexarea regiunilor ucrainene - Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, aflate sub ocupația ilegală a forțelor militare ruse, ca urmare a războiului injust împotriva Ucrainei.

„Țara noastră reafirmă sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional”, se menționează în declarația emisă de Ministerul de Externe de la Chișinău.

De menționat că, puțin mai devreme, și președinta Maia Sandu a venit cu un asemenea mesaj în urma semnării de către Vladimir Putin a decretului de anexare a patru regiuni parțial ocupate din Ucraina.

Amintim că, vineri, la 30 septembrie, sfidând comunitatea internațională, la Kremlin a avut loc o „ceremonie” grandioasă de semnare a decretului de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie.

Asta după ce săptămâna trecută au avut loc așa-numitele referendumuri din regiunile Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson din Ucraina, în urma cărora Vladimir Putin a amenințat că va răspunde cu arme nucleare dacă securitatea națională a Rusiei este amenințată.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, le-a descris drept „o imitație a referendumurilor” și a promis că „apără” cetățenii ucraineni din regiunile ocupate de Rusia.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media