Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis: „Este o decizie cu gust amar”

16 septembrie 2022, 13:29 Sport 57
Roger Federer.  Sursa: www.marca.com

După Serena Williams, Roger Federer și-a anunțat și el retragerea din tenis. Ajuns la 41 de ani, „maestrul elvețian” a făcut eforturi mari în ultimii trei ani pentru a-și continua cariera, numai că intervențiile chirurgicale au făcut ca recuperarea să decurgă foarte greu, iar corpul nu îi mai răspunde la fel ca în tinerețe. Așa că, Federer a decis să spună adio tenisului, însă va mai juca totuși pentru Elveția în Laver Cup, deși în ultimele zile acuza dureri la genunchiul operat, transmite Digisport.

Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit în ultimii ani, fără îndoială că cel mai important a fost oamenii pe care i-am întâlnit în această călătorie. Sportul mi-a oferit prieteni, rivali și fani în această viață.

Astăzi vreau să vă dau o veste. După cum mulți știți, în ultimii trei ani am avut în fața mea multe provocări, din cauza accidentărilor și operațiilor.

Am muncit din greu să revin la cea mai bună formă sportivă, dar știu, de asemenea, și limitele corpului meu, iar acesta este mesajul pe care corpul meu mi l-a dat.

Am 41 de ani, am jucat peste 1.500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat mai generos decât aș fi putut visa vreodată, iar acum trebuie să recunosc că e timpul să pun capăt carierei mele competiționale.

Săptămâna viitoare, Laver Cup, la Londra, va fi ultimul meu eveniment ATP. Sigur că voi mai juca tenis în viitor, dar nu va mai fi la Grand Slam-uri sau în circuitul ATP. Aceasta este o decizie cu gust amar, pentru că îmi va fi dor de tot ceea ce mi-a oferit circuitul", a spus Federer.

Roger Federer a câștigat 103 titluri ATP și e pe locul 2 într-un clasament al tuturor timpurilor, după Jimmy Connors. A câștigat 20 de titluri de Grand Slam. Nadal are 22, iar Djojovick are 21.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media