VIDEO/ Anastasia Nichita, campioana mondială la lupte feminine de la Belgrad, întâmpinată la întoarcerea în țară cu muzică de fanfară și flori

16 septembrie 2022, 16:04 Sport 183
nastasia Nichita, campioana mondială la lupte feminine de la Belgrad, întâmpinată la întoarcerea în țară cu muzică de fanfară și flori.  Sursa: Captură de ecran

Anastasia Nichita, campioana mondială la lupte feminine de la Belgrad, a fost întâmpinată astăzi, 16 septembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni cu muzică de fanfară și flori.

„Cu muzică de fanfară și flori a fost întâlnită astăzi, în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni campioana mondială la lupte feminine de la Belgrad, polițista de frontieră Anastasia Nichita. Colegii de la frontieră au reușit să o surprindă plăcut pe Anastasia, au felicitat-o și i-au urat succese remarcabile în continuare”, este menționat în mesajul Poliției de Frontieră.


Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit campioană mondială joi, 15 septembrie, iar Irina Rîngaci a luat bronzul în finala Campionatului Mondial Seniori de la Belgrad.

Anastasia Nichita este o luptătoare din Republica Moldova în stil lupte libere. A câștigat medalia de aur la proba feminină 59 kg la Campionatul European de Lupte din 2020, desfășurat la Roma. În același an, a luat aurul la aceeași probă la 2020 Individual Wrestling World Cup, competiție organizată în locul Campionatului Mondial.

A fost desemnată cea mai bună sportivă a anului din Republica Moldova în anii 2019 și 2020.

În 2021, Anastasia Nichita a concurat pentru prima dată la Jocurile Olimpice. În acest an, Anastasia Nichita (59 kg) a devenit campioană europeană. În finala de la Budapesta, eleva lui Tudor Cîrlan a dispus cu 4-1 de poloneza Jowita Maria Wrzesien.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media