LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 245. Ucraina a efectuat un alt schimb de prizonieri; Zelenskiy: Rusia a folosit aproximativ 400 de drone Shahed iraniene

26 octombrie 2022, 07:34 Ucraina 241
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Agresiunea militară rusă din Ucraina continuă deja de mai bine de 8 luni. Astăzi este cea de-a 245-a zi de apărare și contra-ofensivă eroică a Armatei ucrainene. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskyi, a comentat atacul cu rachete din orașul Dnipro, care a avut loc marți seara. El a afirmat că răzbunarea ar fi „justă și inevitabilă”.

Președintele american Joe Biden și noul prim-ministru britanic Rishi Sunak au convenit într-o conversație telefonică să lucreze împreună pentru a sprijini Ucraina și a înfrunta China, a anunțat Casa Albă.

Ministrul ucrainean al apărării, Alexei Reznikov, este încrezător că Kievul va primi în cele din urmă tancuri și avioane de luptă occidentale pentru a ajuta la împingerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean, dar consideră că Washingtonul va trebui să conducă procesul înainte ca aliații să urmeze exemplul.

UPDATE 21:47. Autorităţile ucrainene au anunţat miercuri că au fost exhumate deja aproximativ 1.000 de cadavre în teritoriile eliberate în cursul contraofensivei actuale împotriva forţelor ruse în nord-estul ţării, relatează EFE, citând Ministerul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din cadrul guvernului de la Kiev.

Potrivit acestuia, Oleg Kotenko, comisarul pentru persoanele dispărute, este responsabil de căutarea locurilor de înmormântare în teritoriile eliberate. „În cadrul căutărilor, aproximativ 1.000 de cadavre de eroi şi civili căzuţi au fost deja exhumate”, indică ministerul citat. Aproape jumătate dintre acestea, 450, au fost descoperite într-o groapă comună în Izium (regiunea Harkov /nord-est/), după ce oraşul a fost recucerit de forţele ucrainene la 10 septembrie, a precizat sursa citată.

„Printre cei morţi nu sunt doar militari, ci şi civili, adulţi şi copii. Dar datele exacte vor fi cunoscute doar la finalul cercetărilor”, a punctat ministerul.


UPDATE 21:03. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a declarat că liderul Guineei-Bissau, Umaru Sissoku Embalo, sosit astăzi la Kiev după discuțiile de la Kremlin, i-a transmis un mesaj din partea autorităților ruse.

„În ceea ce privește semnalele din partea rusă. Domnul președinte al Guineei-Bissau le-a transmis. El a spus că Rusia vrea să construiască canale de comunicare cu Kiev. I-am arătat mai profund domnului președinte ce se întâmplă cu noi. Am spus că pentru a exista punți între un stat sau altul nu trebuie aruncată în aer infrastructura într-unul din state. Atunci, mi se pare, putem vorbi despre ceva în viitor. A doua întrebare transmisă de Rusia a fost că este necesară deblocarea relațiilor. Haideți să începem să deblocăm, cel puțin Marea Neagră a noastră”, a spus Zelenskiy.


UPDATE 20:33. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a declarat că Rusia a folosit aproximativ 400 de drone Shahed iraniene pe parcursul întregii perioade de război.

„Aproximativ 400 de drone iraniene au fost deja folosite împotriva populației civile a Ucrainei... Cu toate acestea, sunt recunoscător militarilor noștri, 60-70% au fost doborâte. Acesta este un rezultat bun, dar compătimesc celor care și-au pierdut rudele din cauza la atacurile cu drone iraniene”, a spus șeful statului ucrainean.

„Shahed-urile” sunt folosite în mod regulat de Rusia pentru a lovi ținte în orașele ucrainene, inclusiv Belaya Tserkov din regiunea Kiev, Odesa și Nikolaev. Ele sunt etichetate ca „Geranium” sau „Geranium-2”.

Pe 11 octombrie, Vladimir Zelenskiy a spus că Rusia a cumpărat 2.400 de Shahed din Iran. Autoritățile Rusiei și Iranului neagă folosirea acestor drone împotriva Ucrainei.


UPDATE 19:00. Producătorul american Ford a anunțat că părăsește complet Rusia. Își va vinde pachetul de acțiuni din societatea mixtă de 49% Ford Sollers. Cea mai mare parte a producției din Rusia, Ford, însă, sa închis cu mult timp în urmă.

În 2019, compania a declarat că intenționează să închidă două fabrici în Naberezhnye Chelny în Tatarstan și Vsevolozhsk în regiunea Leningrad, precum și o fabrică de motoare în zona economică specială Alabuga din Tatarstan.

De altfel, în Rusia, sub marca americană, au continuat să producă doar camioane ușoare Ford Transit.

Mai devreme, Mercedes-Benz și-a anunțat retragerea definitivă de pe piața rusă.


UPDATE 18:32. Senatul Poloniei a recunoscut Rusia drept „stat terorist”.

Senatorii au votat în unanimitate pentru acest lucru - „în fața agresiunii ruse, nu există dezacorduri între opoziție și autorități”, se arată pe site-ul Senatului.

Aceștia au condamnat „politica imperială” a Rusiei și au declarat că Polonia este fără echivoc de partea ucraineană și va continua să ajute atât autoritățile ucrainene, cât și refugiații de pe teritoriul său.

Anterior, țările baltice au recunoscut Rusia drept „stat terorist”.


UPDATE 17:15. Cele nai importante evenimente ale zilei până la ora 17:00:

- Vladimir Putin a vorbit pentru prima dată despre „bomba murdară ucraineană”. La o întâlnire a șefilor agențiilor de informații din țările CSI, el a spus că Statele Unite nu vor să vadă o legătură între dorința Kievului de a obține arme nucleare și avertismentele Rusiei că Ucraina pregătește o provocare folosind o „bombă murdară”.

- Între timp, ministrul Apărării Serghei Şoigu continuă să cheme guvernele diferitelor ţări, avertizându-le despre „bomba murdară de la Kiev”. Miercuri, el a vorbit cu miniștrii apărării din India și China.

- Foreign Policy a raportat că Rusia încearcă să recruteze foste comandouri afgane pentru a lua parte la lupta împotriva Ucrainei. Potrivit unor surse din serviciile de securitate afgane, aproximativ 10 mii de persoane pot accepta oferta rusă. Acest lucru ar putea afecta grav starea de lucruri de pe front, spun experții, întrucât vorbim de luptători NATO bine antrenați.

- Ministrul Apărării al Ucrainei a explicat de ce a încetinit ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Herson. Potrivit lui Alexei Reznikov, acest lucru se datorează vremii ploioase. El a dat asigurări că armata ucraineană se apropie pas cu pas de Herson și și-a exprimat încrederea că trupele ruse nu se vor implica în luptele de stradă din oraș, pentru că nu sunt profitabile pentru ei.

- Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa analiză atrage atenția asupra conflictului deschis în curs între președintele Putin și oficialii de securitate care îi critică acțiunile în Ucraina și concluzionează că anumiți reprezentanți ai forțelor de securitate au influență în politica rusă, și să nu se supună orbește lui Putin. ISW acordă o atenție deosebită și personalității lui Evghenii Prigojin, care, potrivit experților, l-a făcut pe Putin dependent de structura Wagner PMC pe care a creat-o și contestă monopolul Kremlinului în spațiul informațional.

- Producătorul german de automobile Mercedes-Benz și-a anunțat oficial retragerea din Federația Rusă și vânzarea de acțiuni la filialele locale, inclusiv o fabrică auto din regiunea Moscova.


UPDATE 16:35. Ucraina a efectuat un alt schimb de prizonieri, în timpul căruia 10 militari ucraineni au fost înapoiați acasă.

Printre aceștia se numără un ofițer și 9 soldați și sergenți, a anunțat șeful Biroului Președintelui, Andrii Yermak.

De asemenea, trupul unui voluntar american, veteran al armatei SUA, Joshua Alan Jones, care a luptat pentru Ucraina și a murit într-o luptă cu ocupanții, a fost predat Ucrainei.


UPDATE 16:04. Rusia a efectuat exerciții de descurajare strategică cu o lansare de rachetă balistică de pe submarin.

Președintele rus Vladimir Putin a urmărit atacurile de la distanță.

Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, spune că un exercițiu masiv de lovitură nucleară a fost efectuat ca răspuns la o lovitură nucleară inamică.

„Sub conducerea lui Putin s-a desfășurat pregătirea forțelor strategice de descurajare terestre, maritime și aeriene, în timpul cărora au avut loc lansări practice de rachete balistice și de croazieră”, scrie presă de la Moscova.UPDATE 15:17. Până la 70 de membri ai forțelor de apărare australiene vor fi dislocați în Marea Britanie pentru a antrena trupele ucrainene în cea mai recentă creștere a sprijinului Australiei pentru Kiev, potrivit The Guardian.

Guvernul australian a anunțat decizia miercuri seara, subliniind în același timp că membrii forțelor de apărare nu vor intra pe teritoriul ucrainean.

De asemenea, a mai spus că va furniza Ucrainei încă 30 de vehicule de mobilitate protejate Bushmaster, ridicând la 90 numărul total promis de la invazia Rusiei.

Guvernul a semnalat de luni de zile că Australia s-ar putea alătura altor țări în pregătirea trupelor ucrainene ca parte a asistenței pe termen lung, dar nu a confirmat detaliile până acum.

Se spune că până la 70 de membri ai forțelor de apărare vor zbura în Marea Britanie în ianuarie pentru a se alătura Operațiunii Interflex, o misiune care implică și personal din alte țări, inclusiv Noua Zeelandă, Canada, Suedia și Finlanda.

Trupele ucrainene, inclusiv noi recruți, au călătorit în Marea Britanie pentru antrenament în cadrul acestui program.


UPDATE 14:27. Comitetul pentru Transport și Turism a aprobat două acorduri separate cu Ucraina și Republica Moldova pentru a facilita transportul transfrontalier de mărfuri.

Noile acorduri ale Uniunii Europene de transport rutier cu Ucraina și Moldova ar înlocui acordurile bilaterale de transport existente cu țările UE și ar facilita temporar transportul rutier de marfă, permițând transportatorilor de marfă ucraineni, moldoveni și UE să tranziteze și să opereze între teritoriile celuilalt, fără a fi nevoie de autorizații aferente.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, cele două acorduri fac parte din răspunsul Uniunii Europene la perturbările din sectorul transporturilor din Ucraina și Moldova cauzate de invazia nejustificată a Ucrainei de către Rusia.

Spațiul aerian ucrainean a fost închis pentru traficul civil, iar exportul maritim limitat sever. Ucraina trebuie să găsească rute alternative rutiere pentru a-și exporta stocurile de cereale, combustibil, produse alimentare și alte bunuri relevante.

Nevoia Moldovei este similară, având nevoie de rute alternative de tranzit prin UE și, de asemenea, este nevoie de a ajuta Ucraina să își transporte mărfurile pe teritoriul Moldovei, este menționat în comunicatul PE.

În plus, acordul UE-Ucraina le va permite șoferilor ucraineni să continue să folosească permisele de conducere ucrainene existente și certificatele de competență profesională pentru a conduce în UE, fără a fi nevoie să dețină un permis de conducere internațional.


UPDATE 13:50. Mercedes-Benz a anunțat, miercuri, că se va retrage de pe piața din Rusia.

Compania germană va deveni cel mai recent producător de automobile care a părăsit țara condusă de Vladimir Putin.


UPDATE 13:02. Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a avut un apel telefonic cu omologii săi indieni şi chinezi şi a exprimat îngrijorarea Rusiei cu privire la posibila utilizare a unei „bombe murdare” de către Ucraina, a declarat ministerul lui Şoigu. A urmat o serie de apeluri pe care Șoigu le-a susținut încă de duminică pe aceeași temă cu miniștrii apărării din NATO.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că Moscova dorește să provoace un răspuns activ din partea comunității internaționale, a informat Reuters.

Ministrul indian al apărării, Rajnath Singh, i-a spus lui Șoigu că armele nucleare nu ar trebui folosite de nicio parte în război, potrivit unei declarații a guvernului indian.

„Perspectiva utilizării armelor nucleare sau radiologice contravine principiilor de bază ale umanității”, a spus Singh lui Șoigu, reiterând necesitatea unei rezolvări timpurii a conflictului prin dialog și diplomație.

Ucraina și aliații săi occidentali au respins afirmația Rusiei conform căreia Kievul se pregătește să folosească o „bombă murdară” radioactivă și și-au exprimat îngrijorarea că Moscova o folosește ca pretext pentru o nouă escaladare a războiului.


UPDATE 12:38. Rusia încearcă să recruteze foste comandouri afgane pentru războiul împotriva Ucrainei. Între 20.000 și 30.000 de foste forțe speciale ar putea rămâne în Afganistan. Acest lucru a fost raportat de Foreign Policy cu referire la surse.

Corpul de comando al Armatei Naționale Afgane a fost cea mai pregătită unitate de luptă din armata afgană. Luptătorii au fost antrenați de instructori americani și britanici.

După ce talibanii au preluat Afganistanul în august 2021, până la 30.000 de comandouri au fost lăsate în urmă. Doar câteva sute de ofițeri superiori au fost evacuați în străinătate.

Mii de soldați se ascund de regimul taliban. Luptătorii au început să primească mesaje de la recrutori care le promit o recompensă pentru participarea la războiul împotriva Ucrainei de partea Rusiei.

Sursele presupun că Wagner PMC este responsabil de recrutare. Fostul ofițer de comando a spus că i-a ajutat pe mai mulți foști combatanți să-l contacteze pe recrutor. Ei ajută la transportul fostelor comandouri în Iran și apoi în Rusia.


UPDATE 12:00. Raytheon Technologies, conglomeratul american din domeniul aerospațial și al apărării, a trimis în Ucraina două sisteme de apărare antiaeriană NASAMS, a declarat directorul executiv al companiei.

„Tocmai am livrat două sisteme NASAMS. (...) Am livrat două dintre ele guvernului în urmă cu câteva săptămâni. Ele sunt instalate astăzi în Ucraina", a declarat directorul general Greg Hayes la CNBC.

„NASAMS este un sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune (...) și ar putea doborî orice de pe cer, de la drone la rachete balistice și avioane de luptă", a spus Hayes.


UPDATE 11:15. De la începutul invaziei pe scară largă din 24 februarie și până în dimineața zilei 26 octombrie, Rusia a pierdut aproximativ 68.900 de soldați în războiul împotriva Ucrainei, dintre care 480 în ultimele 24 de ore, sunt ultimele date prezentate de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pierderi estimate ale ocupanților ruși până astăzi:

 • tancuri - 2.628 (+17);
 • vehicule blindate de luptă - 5.351 (+30);
 • sisteme de artilerie - 1.686 (+12);
 • lansatoare de grenade propulsate de rachete - 379(+2);
 • echipamente de apărare aeriană - 192;
 • aeronave - 271;
 • elicoptere - 248;
 • echipamente auto și autocisterne - 4.076;
 • nave, bărci - 16;
 • drone de nivel operațional și tactic - 1379;
 • echipamente speciale - 149;
 • rachete de croazieră - 350.

UPDATE 10:48. Cel puțin două persoane au murit și alte patru au fost rănite într-un atac cu rachete rusești asupra Dnipro, în centrul Ucrainei, în cursul nopții de marți, potrivit Valentin Reznicenko, șeful administrației militare regionale Dnipropetrovsk.

Un bărbat și o femeie au murit când o benzinărie a luat foc după atac, potrivit Serviciilor de Stat de Urgență (SES) din Ucraina.

Erau un operator de spălătorie auto la benzinărie și o femeie însărcinată care a fost arsă de vie în mașina ei, a spus SES într-o postare pe Facebook.

Miercuri, sirenele de raid aerian au fost activate în cea mai mare parte a Ucrainei, în afară de regiunile sale de vest și Crimeea anexată de Rusia, potrivit Ministerului Transformării Digitale al Ucrainei.


UPDATE 10:06. Președintele american, Joe Biden, a avut o discuție cu noul premier italian, Giorgia Meloni, în cadrul căreia au abordat teme precum continuarea ajutorului pentru Ucraina și abordarea provocărilor ridicate de China.

„Liderii au subliniat relația puternică dintre Statele Unite și Italia și și-au exprimat disponibilitatea de a colabora în cadrul alianței transatlantice pentru a aborda provocările comune.

Aceștia au discutat despre angajamentul lor de a continua să ofere asistență Ucrainei, de a trage Rusia la răspundere pentru agresiunea sa, de a aborda provocările reprezentate de China și de a asigura resurse energetice durabile și accesibile”, este menționat într-un comunicat publicat de Casa Albă.


UPDATE 09:15. După o întâlnire cu președintele Vladimir Zelenskiy, președintele german Frank-Walter Steinmeier a anunțat un nou ajutor militar pentru Ucraina.

Președintele Germaniei a anunțat furnizarea a două sisteme suplimentare de incendiu MARS și patru obuziere. Germania va continua, de asemenea, să furnizeze sisteme de apărare aeriană.

Vorbind despre modalitățile de a găsi pacea în Ucraina, Steinmeier a spus, adresându-se lui Zelenskiy: „Sunt de acord cu dumneavoastră că este nevoie de o pace dreaptă. Pacea pe care și-o dorește Putin poate provoca un nou război”.

Pe 25 octombrie, președintele german Frank-Walter Steinmeier a vizitat Ucraina pentru a-și exprima sprijinul față de țară - aceasta este prima sa vizită de la începutul războiului pe scară largă. Steinmeier plănuia să vină în Ucraina joia trecută, 20 octombrie. Dar apoi vizita a fost anulată din motive de securitate.


UPDATE 08:40. Ministerul Regatului Unit al Apărării a declarat în cea mai recentă actualizare că au existat cel puțin șase incidente de sabotaj împotriva infrastructurii feroviare rusești din iunie, ultima s-a produs cu câteva zile în urmă, când „un dispozitiv exploziv a avariat calea ferată în apropierea satului Novozybkovo, la aproximativ 15 km de la granița Rusia-Belarus”.

„Linia este principala legătură feroviară între Rusia și sudul Belarusului”, a spus ministerul.

Grupul anti-război rus „Stop the Wagons” și-a revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra liniei principale dintre Rusia și sudul Belarusului.

„Acesta face parte dintr-o tendință mai largă de atacuri dizidente împotriva căilor ferate atât în Rusia, cât și în Belarus. Autoritățile ruse au restrâns anterior prezența online a STW”, se mai spune.

„Conducerea rusă va fi din ce în ce mai îngrijorată de faptul că chiar și un grup mic de cetățeni s-a opus suficient de mult conflictului pentru a recurge la sabotaj fizic”.


UPDATE 08:10. În regiunea Nikolaev, la nord și la vest de orașul Herson, duelurile de artilerie au continuat pe tot parcursul zilei de marți, potrivit unei postări din prima linie pe Rybar, un canal pro-rus de pe Telegram.

În districtul Ișcenka, la nord de Herson, forțele ucrainene au încercat să-și consolideze pozițiile, dar au fost forțate să se întoarcă la liniile anterioare, se arată în post. A spus că armata ucraineană se pregătește pentru un avans pe toată lungimea liniei frontului.

Un reporter Reuters dintr-un cătun îndepărtat din apropierea unei părți a liniei de front din Herson a spus că locuitorii speră că forțele ruse se vor retrage în curând.

„Adormi noaptea și nu știi dacă te vei trezi”, a spus Mikola Nizinets, 39 de ani, referindu-se la bombardamentele rusești.

Fără energie electrică sau gaz și puțină hrană sau apă potabilă în zonă, mulți locuitori au fugit.


UPDATE 07:49. Secretarul de stat american Anthony Blinken a calificat drept false afirmațiile Rusiei că Ucraina ar putea folosi o „bombă murdară”.

„Am vorbit cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru a discuta despre sprijinul continuu pentru Ucraina și pentru a respinge afirmațiile false ale Rusiei că Ucraina se pregătește să folosească o bombă murdară pe pământul său”, a scris el pe Twitter.


UPDATE 07:31. Ministrul ucrainean al apărării, Alexei Reznikov, este încrezător că Kievul va primi în cele din urmă tancuri și avioane de luptă occidentale pentru a ajuta la împingerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean, dar consideră că Washingtonul va trebui să conducă procesul înainte ca aliații să urmeze exemplul.

„Sunt foarte optimist că tancurile Abrams sunt posibile în viitor și sunt sigur că vor fi posibile și avioanele de luptă de tip F-16, F-15 sau Gripen din Suedia”, a declarat Reznikov pentru Politico.

Țările NATO au dezbătut luni de zile dacă să trimită tancuri de luptă moderne precum Leopardul german sau Abrams american. Oficialii din Germania au spus că nu vor fi primii care vor trimite armuri grele din cauza temerilor că ar putea fi văzută ca o escaladare de către președintele rus Vladimir Putin. Între timp, oficialii americani spun că tancurile Abrams sunt vehicule complexe din punct de vedere logistic, care vor fi greu de întreținut pe câmpul de luptă din Ucraina.

În ciuda tuturor acestor probleme, Reznikov rămâne optimist și observă că multe dintre lucrurile care odată erau considerate interzise - drone, rachete și artilerie - au ajuns în cele din urmă spre Ucraina.


UPDATE 07:22. Președintele american Joe Biden și noul prim-ministru britanic Rishi Sunak au convenit într-o conversație telefonică să lucreze împreună pentru a sprijini Ucraina și a înfrunta China, a anunțat Casa Albă.

Liderii, în special, au anunțat o „relație specială” între SUA și Marea Britanie și au promis că vor lucra împreună pentru a consolida securitatea globală.

„Liderii au reafirmat relația specială dintre țările noastre, subliniind dorința lor de a consolida în continuare cooperarea în problemele esențiale pentru securitatea și prosperitatea globală”, a spus Casa Albă într-un comunicat.

„Au convenit asupra importanței conlucrării pentru a sprijini Ucraina și a menține Rusia responsabilă pentru agresiunea sa, soluționând problemele puse de China și oferind resurse energetice durabile și accesibile”.

Marți seara, Rishi Sunak a avut și o conversație cu președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy. A fost primul apel oficial după preluarea mandatului noului șef de cabinet.

„A fost un privilegiu să vorbesc cu președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy în această seară. Atât el, cât și poporul ucrainean pot conta pe solidaritatea și sprijinul deplin al Regatului Unit. Vom fi mereu de partea Ucrainei”, a scris Sunak pe Twitter.


UPDATE 07:00. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskyi, a comentat atacul cu rachete din orașul Dnipro, care a avut loc marți seara. El a afirmat că răzbunarea ar fi „justă și inevitabilă”.

„În fiecare zi luptăm cu teroriști. Care ucid civili, bombardează orașe, distrug viețile și destinele ucrainenilor. Astăzi a avut loc un alt atac cu rachete. Drept urmare, două persoane au murit în Nipru. Printre ei se numără o femeie însărcinată. Trei victime au fost spitalizate|”, a scris Zelenskiy pe Facebook, atașând fotografii cu consecințele grevei. „Nu vom ierta niciodată. Răzbunarea va fi justă și inevitabilă”.

Potrivit presei ucrainene, citându-l pe primarul Dniprului, Boris Filatov, un incendiu a izbucnit la o benzinărie din cauza căderii fragmentelor unei rachete rusești, ucigând cel puțin două persoane - o femeie însărcinată a ars în mașină și un operator de spălătorie auto.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie și 25 octombrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media