Prim-ministra Natalia Gavrilița întreprinde o vizită de lucru în Japonia

26 septembrie 2022, 17:15 Politică 63
Natalia Gavrilița, ședința Guvernului.  Sursa: Replica Media

Prim-ministra Natalia Gavrilița întreprinde în perioada 26 - 28 septembrie, o vizită la Tokyo, unde urmează să participe la funeraliile de stat ale fostului premier, Shinzo Abe.

De asemenea, agenda prim-ministrei include întrevederea bilaterală cu omologul său japonez, Fumio Kishida. Oficialii vor face o retrospectivă a relaţiilor de colaborare moldo-nipone şi vor puncta posibilităţile de intensificare a cooperării pe segmente de interes comun, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Totodată, șefa Executivului se va întâlni cu președintele Organizației Japoneze pentru Comerț Exterior (JETRO), Nabuhiko Sasaki, și cu președintele Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Japoniei (JICA), Akihiko Tanaka.

Prim-ministra va mai discuta cu Yoshio Sato, președintele Comisiei pentru Europa din cadrul Federației de afaceri din Japonia (Keidanren), dar și cu Sam Mogi, președintele Comisiei pentru relații externe al Asociației Japoneze a Directorilor Corporativi (Keizai Doyukai).

Shinzo Abe a fost ucis de un bărbat înarmat pe 8 iulie 2022. Acesta a fost împușcat în spate de două ori, în timpul unei campanii electorale, în timp ce ținea un discurs în orașul Nara. Suspectul a fost numit ca Tetsuya Yamagami.

Abe a fost cel de-al 57 -lea prim-ministru al Japoniei în perioada 26 decembrie 2012 - 16 septembrie 2020, după ce a ocupat anterior această funcție între 26 septembrie 2006 și 26 septembrie 2007.

La data de 28 august 2020 și-a prezentat intenția de a demisiona din cauza undei boli de sănătate. A fost succedat în funcție de Yoshihide Suga.
Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media