LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271. ONU va efectua o evaluare a centralei nucleare din Zaporojie, în urma bombardamentelor din ultimele zile / Adunarea Parlamentară a NATO a recunoscut Rusia ca stat terorist și a cerut crearea unui tribunal internațional

21 noiembrie 2022, 07:25 Ucraina 259
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina ține piept celei de-a 271-a zi de rezistență împotriva invaziei rusești declanșate la ordinul președintelui rus Vladimir Putin sub pretextul „denazificării și demilitarizării Ucrainei”.

Rusia a tras deja peste 4.700 de rachete în Ucraina, a declarat duminică președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy. „Sute de orașe noastre au fost pur și simplu arse. Mii de oameni au murit. Sute de mii au fost deportați cu forța în Rusia. Milioane au părăsit Ucraina în alte țări pentru a scăpa de război”, a spus Zelensky într-un apel la Organizația Internațională a Francofoniei (o asociație a 88 de țări francofone).

Armata rusă a pierdut cel puțin 8.044 de unități de echipamente de la începutul invaziei, potrivit proiectului analitic Oryx. Dintre acestea, cel puțin 4.927 au fost distruse, 198 avariate și 300 abandonate. Alte 2.619 de unități au fost capturate de forțele ucrainene. Informațiile sunt colectate folosind fotografii, videoclipuri și alte date disponibile public, scrie The Kyiv Independent.

UPDATE 21:43. „Am avut o conversație telefonică cu Emmanuel Macron. L-am informat despre situația de pe câmpul de luptă și de la centralele nucleare din Ucraina. El a subliniat demilitarizarea ZNPP. Ei au luat în considerare, de asemenea, cooperarea pentru asigurarea stabilității energetice a Ucrainei, în special, protejarea sistemului de atacurile aeriene”, a scris liderul de la Kiev pe rețelele de socializare.


UPDTATE 20:52. Ofiţeri de poliţie spanioli vor ajunge în următoarele săptămâni în Ucraina, pentru a ajuta la anchetarea presupuselor crime de război, a anunţat luni prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez în cadrul Adunării Parlamentare a NATO, la Madrid, informează Reuters.

O primă delegaţie de oficiali ai poliţiei spaniole a sosit deja la Kiev, pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai Procuraturii Ucrainei, a precizat Ministerul de Interne al Spaniei. În timpul primei lor întrevederi, cele două ţări au stabilit termenii de cooperare şi au specificat zonele în care vor fi desfăşuraţi poliţişti spanioli, a adăugat ministerul.

Ofiţeri de poliţie spanioli urmează să lucreze alături de anchetatori şi procurori ucraineni la strângerea de dovezi care să poată fi incluse în dosarele care cercetează presupuse încălcări ale legislaţiei internaţionale după declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, în februarie.

Sanchez a anunţat de asemenea că un nou centru de antrenament pentru soldaţi ucraineni va deveni operaţional la sfârşitul lui noiembrie în oraşul Toledo din centrul Spaniei.


UPDATE 20:01. Luxemburgul a declarat că va trimite vehicule blindate suplimentare în Ucraina, potrivit ministrului său apărării, François Bausch.


UPDATE 19:23. Ucraina urmează să evacueze civili din zonele recent eliberate din regiunile Herson și Nikolaev, pe fondul temerilor că daunele aduse infrastructurii cauzate de război sunt prea grave pentru ca oamenii să suporte iarna.

Locuitorii din cele două regiuni sudice, care au fost bombardate în mod regulat de forțele ruse în ultimele luni, au fost sfătuiți să se mute în zone mai sigure din partea centrală și de vest a țării, a declarat viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk.

Guvernul va oferi transport, cazare și îngrijire medicală, a adăugat ea.

Evacuările au loc la puțin peste o săptămână după ce Ucraina a reluat orașul Herson – care rămâne aproape de linia frontului – și zonele din jurul acestuia.


UPDATE 18:41. Analizând după rezumatul Statului Major ucrainean din seara celei de-a 271-a zile de război, nu au existat schimbări semnificative în prima linie în ultima zi; rușii continuă să atace în est, în zona Bakhmut și Avdiivka, și sapă activ pe malul stâng al Niprului.

„În direcțiile Krivoi Rog și Herson, inamicul creează un sistem de apărare stratificat, îmbunătățește aranjarea fortificațiilor și sprijinul logistic pentru unitățile avansate și nu încetează să bombardeze trupele și așezările noastre de pe malul drept al râului Nipru”, se arată în raport.

Statul Major, printre altele, susține în raport că „mobilizarea sub acoperire” continuă în Crimeea, iar în acest sens, duminică, a avut loc la Simferopol o ședință a conducerii organelor de drept și a autorităților locale, ca urmare a pe care birourile militare de evidenţă şi înrolare şi poliţia au început să înmâneze din 21 noiembrie citaţii împotriva semnării.


UPDATE 17:30. Administrația orașului Kiev a anunțat astăzi că din cauza întreruperilor de curent, programul lecțiilor în școli va fi ajustat.

Lecțiile vor începe la ora 9.00 și se vor încheia cel târziu la ora 16.30 - adică vor merge în timpul zilei, iar școlile vor consuma energie electrică la minimum. Până la această oră și după, se organizează grupuri de zi extinsă pentru copiii din clasele primare.

Vacanțele de iarnă vor dura mult mai mult decât de obicei - din 26 decembrie până pe 27 ianuarie.

Acum există 236,4 mii de școlari de toate vârstele în Kiev. 111,5 mii dintre ei merg la școală, restul studiază online.


UPDATE 16:42. Norvegia a anunțat că va ajuta Ucraina în achiziția de gaze pentru iarna viitoare, oferind finanțare în valoare de 2 miliarde de coroane norvegiene (166 milioane de lire sterline), scrie The Guardian.

Fondurile, care fac parte dintr-un pachet de ajutor anunțat anterior de 10 miliarde de coroane, vor trece prin Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Într-o declarație, ministrul de finanțe al Norvegiei Trygve Slagsvold Vedum a spus: Este important să canalizați sprijinul printr-o organizație consacrată, recunoscută la nivel internațional, care va asigura utilizarea eficientă și transparentă a finanțării.


UPDATE 15:50. Adunarea Parlamentară a NATO a cerut crearea unui tribunal internațional special pentru pedepsirea criminalilor ruși și a recunoscut Federația Rusă ca stat terorist. Decizia a fost susținută de toate cele 30 de state membre ale Alianței.

Acest lucru a fost anunțat de șeful delegației permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a NATO, Yehor Cernev, scrie Hromadske.

„Tribunalul va face posibilă condamnarea nu numai a autorilor direcți ai crimelor de război, ci și a conducerii de vârf a Federației Ruse. Rezoluția va fi trimisă guvernelor și parlamentelor tuturor țărilor membre NATO”, a spus Chernev.

Cernev a menționat că NATO a adoptat o rezoluție în care se stabilește că Alianța va ajuta Ucraina „atât cât va fi necesar”.

De asemenea, potrivit lui Cernev, rezoluția conține o serie de decizii importante pentru Ucraina precum creșterea furnizării de arme către Ucraina; dezvoltarea unor pași specifici privind aderarea Ucrainei la NATO; crearea unui mecanism de colectare a despăgubirilor de la Federația Rusă pentru daunele cauzate Ucrainei.

„Adoptarea acestei rezoluții este un pas politic important care reflectă starea de spirit din cercurile parlamentare occidentale și, prin urmare, influențează conducerea țărilor în procesul decizional”, a explicat șeful delegației permanente a Ucrainei NATO.


UPDATE 15:20. Kremlinul a declarat luni că îi va „aduce în fața justiției" pe cei responsabili de presupusa execuție a soldaților ruși în Ucraina și că va face tot posibilul pentru a atrage atenția asupra a ceea ce a numit o crimă de război, informează Reuters și Hotnews.

Rusia a declarat săptămâna trecută că soldații ucraineni au executat peste 10 prizonieri de război ruși, acuzând Kievul că a comis crime de război și Occidentul că le ignoră.

Nu a existat un răspuns imediat din partea Kievului, care a declarat anterior că va investiga orice presupuse abuzuri comise de forțele sale armate.


UPDATE 14:56. Procuratura generală a Ucrainei a declarat că oficialii săi au identificat patru locații în care forțele ruse au torturat deținuți în orașul Herson înainte ca trupele sale să se retragă din orașul din sudul Ucrainei la începutul acestei luni.

Într-o actualizare postată pe Facebook, se spunea că oficialii au inspectat „patru locații” în care trupele ruse „au reținut ilegal oameni și i-au torturat cu brutalitate”.

Acesta a spus că forțele ruse „au înființat pseudo-agenții de aplicare a legii” în centrele de detenție preventivă și într-o secție de poliție din orașul capturat.

„Au fost recuperate părți din bastoane de cauciuc, un dispozitiv folosit de ruși pentru torturarea civililor cu șocuri electrice, o lampă incandescentă și gloanțe de pe pereți. Oamenii din celule și subsoluri au fost supuși la diferite metode de tortură, violență fizică și psihologică.

În subsolul unuia dintre locații, oficialii au descoperit o parte dintr-o țeavă metal-plastic și cătușe.


UPDATE 14:21. NATO și-a epuizat o parte semnificativă din stocurile de arme și muniție și ar trebui să-și intensifice producția pentru a ajuta Ucraina pe „distanță lungă”, a declarat secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, pentru CBC.

Stoltenberg a adăugat că țările NATO ar trebui, de asemenea, să fie pregătite să plătească un preț sub formă de costuri mai mari ale energiei și alte consecințe economice pentru a consolida apărarea Ucrainei.

„Trebuie să ne amintim că prețul pe care îl plătim este măsurat în bani, iar prețul pe care îl plătește Ucraina se măsoară în vieți și sânge, în fiecare zi și este obligația noastră să îi sprijinim”, a spus Stoltenberg.

De când a început invazia pe scară largă de către Rusia a Ucrainei, membrii NATO au oferit asistență militară consistentă Ucrainei.


UPDATE 13:50. Președintele Vladimir Zelenskiy a marcat luni Ziua anuală a demnității și libertății a Ucrainei, sărbătorind sacrificiile făcute de poporul ucrainean de la invazia Rusiei și a spus că țara sa va rezista în continuare.

Într-o adresare video adresată națiunii, Zelenskiy a salutat contribuțiile aduse de ucraineni, de la soldați, pompieri și medici la profesori care dau lecții online, sătenii care gătesc pentru armată, croitorii care coase uniforme și fermierii care își ară câmpurile în ciuda riscului.

El a salutat sfidarea lor, în ciuda loviturilor frecvente cu rachete, a distrugerilor pe scară largă, a penuriei și a întreruperilor de curent pe măsură ce iarna se apropie, aproape exact nouă luni de la invazia Rusiei.

„Putem rămâne fără bani. Fără benzină. Fără apa calda. Fără lumina. Dar nu fără libertate”, a spus Zelenskiy într-un discurs.


UPDATE 13:05. Trupele de ocupație ruse au lovit infrastructura civilă din Herson. În urma bombardamentelor, există răniți și morți, potrivit Departamentului Principal al Poliției Naționale din regiunea Herson, scrie Hromadske.

În prezent, se stabilește numărul morților și răniților.

Vicepreședintele Consiliului Regional Herson, Yuriy Sobolevsky, a menționat că victimele primesc deja asistență medicală. El a adăugat că probabilitatea bombardării malului drept al regiunii Herson este mare și, prin urmare, autoritățile îndeamnă locuitorii locali să se evacueze în regiuni sigure ale Ucrainei.


UPDATE 12:10. Ucraina a exportat până acum aproape 16,2 milioane de tone de cereale în sezonul 2022-23, în scădere cu 31,7% față de cele 23,8 milioane de tone exportate în aceeași etapă a sezonului precedent, au arătat datele Ministerului Agriculturii.

Volumul a inclus aproape 6,3 milioane de tone de grâu, 8,6 milioane de tone de porumb și 1,3 milioane de tone de orz, a raportat Reuters.

După o blocaj de aproape șase luni cauzată de invazia rusă, trei porturi ucrainene de la Marea Neagră au fost deblocate la sfârșitul lunii iulie în baza unui acord între Moscova și Kiev negociat de Națiunile Unite și Turcia.

Datele ministerului au arătat că în primele 20 de zile ale lunii noiembrie au fost exportate 3 milioane de tone de cereale diverse, cu 29,7% mai puțin decât în ​​aceeași perioadă din noiembrie 2021.

Guvernul a spus că Ucraina ar putea recolta între 50 de milioane și 52 de milioane de tone de cereale în acest an, în scădere de la un record de 86 de milioane de tone în 2021, din cauza pierderii de teren de către forțele ruse și a randamentelor mai mici.


UPDATE 11:48. Forțele de Apărare ale Ucrainei au eliminat 390 de ocupanți în ultima zi, 20 noiembrie. În total, de la începutul războiului pe scară largă, Rusia a pierdut 84.600 de soldați în Ucraina, potrivit datelor Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pierderile estimate ale Rusiei în dimineața zilei de 21 noiembrie sunt următoarele:

  • tancuri — 2.892 (+6 pentru ieri);
  • vehicule blindate de luptă — 5.822 (+5);
  • sisteme de artilerie — 1.870 (+2);
  • lansatoare de grenade propulsate de rachete — 393;
  • mijloace de apărare antiaeriană — 209;
  • aeronave — 278;
  • elicoptere — 261;
  • drone de nivel operațional-tactic — 1.537;
  • rachete de croazieră — 480:
  • nave — 16;
  • echipamente auto și autocisterne — 4.378 (+7);
  • echipamente speciale — 16

UPDATE 11:10. În Ucraina, în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei (din 24 februarie până în dimineața zilei de 21 noiembrie), cel puțin 437 de copii au fost uciși și cel puțin 839 au fost răniți de diferite grade de gravitate.

Cu toate acestea, aceste date nu sunt încă definitive. Acest lucru este raportat de Parchetul General cu referire la date de la procurorii pentru minori.

Majoritatea copiilor au fost afectați în regiunile Donețk (424), Harkov (266), Kiev (117), Mykolaiv (77), Zaporizhia (75), Cernihiv (68), Lugansk (64), Herson (64) și Dnipropetrovsk (32).

2.719 instituții de învățământ au fost avariate din cauza bombardamentelor din partea forțelor armate ale Federației Ruse. Dintre acestea, 332 au fost complet distruse.



UPDATE 10:30. Organismul de supraveghere nucleară al ONU va efectua luni o evaluare a centralei nucleare din Zaporojie, după ce a fost bombardată de mai multe ori în weekend.

Exploziile au avariat clădiri și echipamente, deși niciuna nu a fost "critică" pentru siguranța și securitatea nucleară, a declarat Agenția Internațională pentru Energie Atomică.

Șeful acesteia, Rafael Grossi, a spus că forțele din spatele bombardamentelor „se joacă cu focul”, adăugând că „trebuie să se oprească imediat”.

„Bombardările repetate la Centrala nucleară Zaporojie (ZNPP) din Ucraina ieri seară și în această dimineață au deteriorat clădiri, sisteme și echipamente, unele dintre explozii având loc în apropierea reactoarelor.”

Agenția a spus că centrala a fost lovită de „mai mult de zece ori în decurs de 40 de minute”, deși nivelurile de radiații la fața locului au rămas normale și nu s-au raportat victime.

Sursele externe de alimentare ale ZNPP, care au fost întrerupte de mai multe ori în timpul conflictului, nu au fost nici ele afectate.


UPDATE 10:00. Guvernul Italiei va solicita parlamentului să voteze o nouă lege privind ajutorul civil şi militar pentru Ucraina pentru întregul an 2023, a anunţat ministrul apărării italian Guido Crosetto într-un interviu publicat luni, transmite Reuters și Agerpres.

Executivul de la Roma poate trimite ajutoare Ucrainei fără a avea nevoie, de fiecare dată, de autorizare din partea parlamentului pe baza unui decret care expiră la finalul anului.

„Miinisterul va propune în scurt timp să reînnoiască aceeaşi măsură, prelungindu-o pentru întregul 2023”, a declarat Crosetto pentru publicaţia Il Foglio.

Acesta a adăugat că Italia va continua să furnizeze arme, aşa cum a făcut deja, „în perioade şi modalităţi pe care le va conveni cu aliaţii atlantici şi cu Kievul”.


UPDATE 09:11. Armata rusă a pierdut cel puțin 8.044 de unități de echipamente de la începutul invaziei, potrivit proiectului analitic Oryx. Dintre acestea, cel puțin 4.927 au fost distruse, 198 avariate și 300 abandonate. Alte 2.619 de unități au fost capturate de forțele ucrainene. Informațiile sunt colectate folosind fotografii, videoclipuri și alte date disponibile public.

Analiștii cred că cifrele reale pentru echipamentele pierdute din Rusia pot fi chiar considerabil mai mari.


UPDATE 09:01. Orașul Nikopol, din sudul Ucrainei, a fost lovit peste noapte de bombardamentele rusești, potrivit oficialilor orașului.

Obuzul ar fi lovit o zonă rezidențială, rănind un bărbat în vârstă de 78 de ani, a declarat guvernatorul orașului Valentin Reznicenko, informează Kyiv Independent.


UPDATE 08:57. Aproximativ 45 de țări și instituții se vor întâlni, luni, la Paris pentru a angaja un ajutor financiar pentru Republica Moldova, în condițiile în care sunt temeri că țara noastră ar putea fi destabilizată și mai mult de conflictul din Ucraina, potrivit Reuters.

Moldova, care se află între Ucraina și România, scrie Reuters, a resimțit efectele creșterii prețurilor la alimente și energie și a miilor de refugiați sosiți în țara de aproximativ 2,5 milioane de oameni, care a primit mai mulți refugiați pe cap de locuitor decât orice altă țară.

În mare măsură dependentă de aprovizionarea cu energie a Rusiei, Moldova se confruntă cu mai multe dificultăți cu sosirea iernii, iar Moscova tăind aprovizionarea cu gaze naturale cu aproximativ 40%, afectând capacitatea sa de a furniza suficientă energie electrică populației sale.

„Moldova este afectată direct, deoarece este dependentă de sursele rusești de energie și este o țară care are o parte din teritoriul său controlată de soldați ruși, așa că este deosebit de vulnerabilă”, a declarat reporterilor un diplomat francez într-un briefing.

Ajutorul va fi folosit pentru a sprijini bugetul Republicii Moldova și aprovizionarea cu energie electrică, precum și costurile pentru găzduirea a mii de refugiați ucraineni.


UPDATE 08:37. Forțele ruse construiesc poziții defensive parțial conduse de rezerviști mobilizați slab pregătiți în jurul sectorului Svatove din regiunea Luhansk din nord-estul Ucrainei, potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit.

Cu linia frontului de sud-vest a Rusiei acum mai ușor de apărat de-a lungul malului de est al râului Nipro, sectorul Svatove este probabil acum un flanc operațional mai vulnerabil al forței ruse, se arată în cel mai recent raport al serviciilor secrete britanice.

Liderii ruși vor vedea, foarte probabil, menținerea controlului asupra lui Svatove ca o prioritate politică, deși comandanții lor se confruntă probabil cu realitățile militare de menținere a unei apărări credibile, încercând totodată să folosească resurse pentru operațiunile ofensive mai la sud, în Donețk.

„Atât capacitatea defensivă, cât și cea ofensivă a Rusiei continuă să fie împiedicată de lipsa severă de muniții și de personal calificat”, adaugă raportul.


UPDATE 08:10. Experții de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) discută despre influența tot mai mare a bloggerilor militari și a comunității de corespondenți din Rusia în cea mai recentă rundă, în ciuda comentariilor lor din ce în ce mai critice cu privire la acțiunile Rusiei în Ucraina.

Comunitatea este formată din peste 500 de autori independenți și a devenit o sursă autorizată de informații despre războiul din Rusia, scriu experții.

Reprezentanții săi aderă la opinii pro-război și naționaliste. Legăturile strânse ale corespondenților militari cu forțele și formațiunile armate au conferit acestei comunități o voce de autoritate, care în spațiul informațional rusesc uneori sună mai tare decât vocea reprezentanților Ministerului rus al Apărării.

Președintele rus Vladimir Putin a apărat bloggerii militari de atacurile departamentului militar și i-a protejat chiar dacă represiunea și cenzura s-au intensificat în toată Rusia. Din punct de vedere istoric, Kremlinul și-a propagat narațiunea statală prin canalele federale ruse, televiziunea și presa scrisă, dar a permis comunității de corespondenți militari, adesea critice, să își emită propriile judecăți despre război.

Comunitatea este formată dintr-o gamă largă de personaje, de la cei care susțin Kremlinul criticând comanda militară rusă, până la cei care îl acuză direct pe Vladimir Putin pentru eșecurile militare ale Rusiei în Ucraina. Faptul că Kremlinul este tolerant față de comunitatea de bloggeri militari este surprinzător, având în vedere cenzura cu care se confruntă alte instituții media mai tradiționale, inclusiv mass-media de opoziție și străină, spun experții ISW.


UPDATE 07:42. Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează că, la această oră, din cauza unor defecțiuni tehnice la baza de date a autorității de frontieră a Ucrainei, PTF Lipcani-Podvirievca și PTF Medveja-Zelionaia lucrează după un regim special, fiind permisă trecerea frontierei doar cetățenilor ucraineni.

Totodată, de la ora 06:15 și-a sistat activitatea PTF Tudora, motivul ar fi defecțiuni tehnice.


UPDATE 07:25. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a spus că inginerii energetici au reușit să stabilizeze situația în unele regiuni ucrainene. „Refacerea rețelelor și a capacităților tehnice de aprovizionare, deminarea liniilor electrice, reparații - totul continuă non-stop. Am reușit să atenuăm situația în unele regiuni în care ieri au fost o mulțime de probleme reale”, a spus el într-un mesaj video pe duminică seara.

Potrivit acestuia, duminică au fost efectuate întreruperi de curent pentru a stabiliza consumul în 15 regiuni din Ucraina, precum și în Kiev.

„Mai ales - Vinnița, Sumî, Poltava, Hmelnițki, Frankivsk și Kiev. Facem tot posibilul și imposibilul pentru a restabili normalitatea vieții în Odesa, Harkiv și în toate orașele noastre”, a adăugat el.


UPDATE 07:10. Rusia a tras deja peste 4.700 de rachete în Ucraina, a declarat duminică președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy.

„Astăzi este cea de-a 270-a zi a unui război la scară largă. Peste 4.700 de rachete au fost folosite de Rusia. Sute de orașe noastre au fost pur și simplu arse. Mii de oameni au murit. Sute de mii au fost deportați cu forța în Rusia. Milioane au părăsit Ucraina în alte țări pentru a scăpa de război", a spus Zelensky într-un apel la Organizația Internațională a Francofoniei (o asociație a 88 de țări francofone).

În general, discursul lui Zelenskiy a fost un apel de a ajuta Ucraina în vederea realizării păcii.


UPDATE 07:00. Cea de-a 68-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO se deschide la Madrid. Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy și prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez vor lua cuvântul luni.

La adunare participă 288 de parlamentari din 30 de țări ale alianței, precum și țări partenere NATO.

La sfârșitul lunii septembrie, Ucraina a solicitat aderarea la NATO pe o bază accelerată, pe fondul anexării de către Rusia a teritoriilor ucrainene. Mulți membri NATO s-au exprimat în favoarea intrării Ucrainei în alianță cât mai curând posibil.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie, 11 octombrie, 12 octombrie, 13 octombrie, 14 octombrie, 15 octombrie, 16 octombrie, 17 octombrie, 18 octombrie, 19 octombrie, 20 octombrie, 21 octombrie, 22 octombrie, 23 octombrie, 24 octombrie, 25 octombrie, 26 octombrie, 27 octombrie, 28 octombrie, 29 octombrie, 30 octombrie, 31 octombrie, 1 noiembrie, 2 noiembrie, 3 noiembrie, 4 noiembrie, 5 noiembrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 8 noiembrie, 9 noiembrie, 10 noiembrie, 11 noiembrie, 12 noiembrie, 13 noiembrie, 14 noiembrie ,15 noiembrie, 16 noiembrie, 17 noiembrie, 18 noiembrie, 19 noiembrie și 20 noiembrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media