Liz Truss devine oficial prim-ministra Marii Britanii

6 septembrie 2022, 15:23 Externe 171
Regina Elisabeta a II-a și Liz Truss .  Sursa: CNN

Liz Truss a fost numită oficial noua prim-ministră a Marii Britanii. Cu puțin timp mai devreme, ea a cunoscut-o pe Regina Elisabeta a II-a pentru a fi înscăunată oficial ca a treia femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii.

Imaginile o înfățișau pe monarhă zâmbind în timp ce a primit-o la Balmoral din Scoția pe Truss.

Cele două au fost fotografiate dându-și mâna și vorbind în fața unui șemineu, în timp ce Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, ținea un baston.

Truss, în vârstă de 47 de ani, este cea de-a 56-a prim-ministră a Marii Britanii și a treia femeie care deține această funcție.


Amintim că, Liz Truss a câștigat cursa pentru conducerea Partidului Conservator și astfel preia funcția de prim-ministru al Marii Britanii, la două luni după demisia lui Boris Johnson.

Liz Truss, care a ocupat funcția de secretară de externe în cabinetul de miniștri condus de Boris Johnson în ultimul an, a câștigat 57% din voturile membrilor Partidului Conservator. Oponentul său, Rishi Sunak a luat 43%.

Ex-premierul britanic Boris Johnson și-a anunțat demisia din funcția de șef al Partidului Conservator, la 7 iulie 2022, ceea ce a atras automat și pierderea fotoliului de prim-ministru

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media