VIDEO/ Polițiștii ruși au început a aresta manifestanții anti-război la Moscova. Protestatarii din Sankt Petersburg sunt bătuți cu bastoanele

21 septembrie 2022, 20:33 Rusia 353
Arestări pe Arbat, centrul Moscovei.  Sursa: captură video

Structurile de forță ruse au început a aresta oamenii care au ieșit în masă pe Arbat, una din arterele principale din centrul Moscovei, pentru a protesta împotriva mobilizării „parțiale” anunțate miercuri de Vladimir Putin, dar și împotriva războiului, relatează presa și canalele de Telegram ruse. Un manifestant a declarat pentru OVD-Info, care a fost reținut, că alți „peste 10 oameni” au fost urcați în dubițe ale poliției și că unul dintre ei și-a pierdut cunoștința, citează Meduza.

OVD Info a publicat imagini video din Moscova:

Mediazona” relatează că poliția a început să-i rețină pe protestatari imediat după începerea manifestației. Protestatarii au încercat să creeze un lanț la capătul străzii Arbat. Unii dintre manifestanți au scandat: „Viață pentru copiii noștri” și „Putin – în tranșee”.

La acțiunea de protest au venit și femei ai căror fii se încadrează în vârsta de mobilizare. Când au vorbit cu un corespondent Sota, un tână în vestă de presă a încercat să-i convingă pe interlocutorii publicației că „nu suntem în război cu Ucraina”, ci „ne protejăm oamenii de acolo, rezidenții ruși”.

„Și atunci mă vor proteja când voi fi bătrân și singur? Mă va proteja cineva?!" i-a răspuns una dintre femei, citează Meduza.
La Sankt Petersburg, aproximativ 50 de protestatari s-au adunat la Catedrala Sfântul Isac. Protestatarii au scandat: „Nu războiului” și „Nu mobilizării”. „Bumaga” relatează că mulțimea a fost înconjurată de poliție. Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, protestatarii sunt bătuți cu bastoanele în timp ce sunt reținuți.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media