LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231. Cel puțin șapte persoane au fost ucise și nouă rănite într-un atac rusesc asupra unei piețe aglomerate din orașul Avdiivka

12 octombrie 2022, 07:26 Ucraina 226
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 231-a zi de rezistență în fața Rusiei, după ce armata rusă a invadat statul vecin, la 24 februarie, la ordinul președintelui rus Vladimir Putin de a „denazifica și demilitariza” poporul ucrainean.

Țările G7 au organizat o întâlnire de urgență cu privire la bombardarea instalațiilor energetice de către Rusia și au promis Ucrainei sprijin suplimentar, inclusiv sub forma furnizării de sisteme de apărare aeriană.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a propus desfășurarea unor observatori internaționali la granița ucraineană-belarusă pentru a împiedica Minskul să intre în război sub un pretext fals.

În timpul unui schimb de prizonieri, 32 de militari ucraineni și cadavrul cetățeanului israelian Dmitri Fialka, care fusese antrenor de fotbal pentru copii la Lviv, au fost transferați la Kiev. Încă nu este clar pe cine a primit Moscova în schimb.

UPDATE 21:49. Ministerul de Externe ceh a spus că din 25 octombrie va introduce aceeași politică de vize pentru ruși ca și țările baltice, Polonia și Finlanda: Republica Cehă nu va mai lăsa să intre rușii care vin în țară cu vize Schengen obișnuite pe termen scurt, care sunt numite adesea „turist”.

„În timp ce în Ucraina, rachetele rusești cad pe locurile de joacă și asupra oamenilor care tocmai merg la muncă, până la 200 de cetățeni ai Federației Ruse ajung în Republica Cehă prin aeroportul internațional în fiecare zi.

Prin urmare, am convenit ca acei cetățeni ruși care sosiți pe teritoriul Republicii Cehe prin frontierele externe ale spațiului Schengen - adică prin aeroportul nostru internațional - în scopuri turistice, sportive sau culturale, li se va interzice intrarea.

Această măsură se va aplica deținătorilor unei vize Schengen valabile eliberate de orice stat membru al UE”, a declarat ministrul ceh de externe Jan Lipavsky.


UPDATE 21:01. Potrivit rezumatului de seară al Statului Major ucrainean, nu au existat schimbări semnificative pe fronturi în ultima zi.

Și pe lângă fronturi, principalele evenimente și declarații din ultimele zile în rezumat sunt spuse - pe scurt - următoarele:

În timpul zilei, inamicul a lansat trei lovituri cu rachete și patru lovituri aeriene. Adică, Statul Major confirmă că cel puțin valul de lovituri cu rachete început luni s-a domolit acum. Ceea ce nu exclude unul nou.

Statul Major, după cum se poate presupune pe baza formulării din raport, încă nu vede semne de pregătire a armatei belaruse pentru intrarea directă în război. Raportul spune că în direcțiile Volyn și Polesye (adică pe secțiunile de vest și de est ale graniței cu Belarus), „situația rămâne fără schimbări semnificative”.

„O verificare cuprinzătoare a forțelor armate ale Republicii Belarus este în desfășurare cu dezvoltarea sarcinilor de antrenament de luptă. Amenințarea cu rachete și lovituri aeriene, precum și utilizarea UAV-urilor Shahed-136 de pe teritoriul Republicii Belarus, rămâne”, se arată în raport.


UPDATE 20:00. Canada va dona Ucrainei muniții și echipamente în valoare de 47 de milioane de dolari, transmite BBC. Ministra canadiană a Apărării, Anita Anand, a anunțat, la o întâlnire de la Bruxelles, că țara ei va trimite obuze de artilerie, echipament de iarnă și camere cu drone ucrainenilor. Pachetul va include și plata pentru comunicațiile prin satelit pentru ucraineni.

Potrivit lui Anand, costurile acestor articole separate din noul pachet de ajutoare sunt distribuite astfel: 15 milioane pentru îmbrăcăminte de iarnă, 15 milioane pentru camere de drone (Anand a amintit că Canada a donat deja Ucrainei peste 50 de astfel de camere), 2 milioane pentru comunicații prin satelit, restul - pentru obuze cu un calibru de 155 mm.


UPDATE 19:27. O altă nouă promisiune de asistență la întâlnirea aliaților Ucrainei în format Ramstein: Olanda le va oferi ucrainenilor rachete antiaeriene în valoare de 15 milioane de euro.

Potrivit companiei de radiodifuziune RTL, transferul de rachete în Ucraina a fost anunțat miercuri în cadrul unei întâlniri la Bruxelles a ministrului Apărării al Olandei Kaisa Ollongren.

„Vedem că apărarea aeriană este acum extrem de importantă, așa că Olanda va aduce o contribuție suplimentară la consolidarea acesteia. Singurul lucru pe care Putin îl va realiza prin raidurile sale este că vom aproviziona și mai mult", citează RTL ministrul.


UPDATE 18:55. Din multe surse există informații - până acum, însă, neconfirmate oficial - că Franța, la întâlnirea de astăzi a aliaților Ucrainei în format Ramstein, a promis să renunțe la trei dintre lansatoarele sale de rachete LRU M270 - acesta este un analog actualizat al HIMARS.

Experții în arme din proiectul Oryx notează că Franța are doar 12 instalații LRU în serviciu, iar alte 40 de LRM M270 nemodernizate sunt depozitate în depozite.


UPDATE 18:27. Ministerul german al Apărării promite că în săptămânile următoare va transfera în Ucraina noi obuziere autopropulsate și lansatoare de rachete MARS II - un analog al lui HIMARS pe șenile omizi.

„Ne coordonăm asistența. În următoarele câteva săptămâni, noile PzH2000 și MARS II vor fi transferate în Ucraina", a transmis Ministerul German al Apărării pe Twitter despre începerea întâlnirii aliaților Ucrainei în format Ramstein.

Câte obuziere autopropulsate și lansatoare de rachete MARS II va primi Ucraina, ministerul nu a precizat încă.


UPDATE 17:30. Cele mai importante evenimente până la această oră:

- Grupul de contact NATO discută la Bruxelles despre consolidarea apărării aeriene a Ucrainei. Aceasta este a șasea întâlnire a grupului de apărare ucrainean, dar prima de la anexarea de către Rusia a patru teritorii ucrainene, anunțul în Rusia a mobilizării și reluarea retoricii nucleare a Moscovei.

- Potrivit expertului militar britanic, profesorul Michael Clarke, membrii NATO au avertizat oficialii Kremlinului în conversații private despre consecințele utilizării armelor nucleare de către Rusia. Li s-a dat de înțeles clar că Occidentul nu va riposta printr-o lovitură nucleară, dar este gata să folosească arme convenționale dacă va detecta semne că Rusia pregătește o astfel de lovitură.

- Agențiile ruse de aplicare a legii au anunțat arestarea a opt persoane care sunt suspectate că au aruncat în aer podul Kerci în weekend. În total, 12 persoane sunt implicate în caz, iar șeful serviciilor secrete ucrainene Kirill Budanov a acționat în calitate de organizator, a spus FSB. În GUR ucraineană, aceste declarații au fost numite drept aberații.

- În urma loviturii de la Avdiivka, cel puțin șapte persoane au fost ucise și nouă au fost rănite, a declarat Pavel Kirilenko, șeful Administrației Militare Regionale Donețk. Potrivit acestuia, piața centrală a orașului, unde este multă lume în timpul zilei, a fost bombardată.

- Informațiile britanice consideră că dronele kamikaze achiziționate de Rusia de la Iran, datorită caracteristicilor tehnice și vulnerabilității lor față de sistemele de apărare aeriană ucraineană, nu justifică speranțele pe care comanda rusă le-a pus asupra lor.


UPDATE 16:42. Șeful Gazpromm a avertizat Europa cu privire la consecințele renunțării la gazul rusesc, declarând că „nu există nicio garanție” că Europa va supraviețui iernii pe baza capacității sale actuale de stocare a gazelor, scrie The Guardian.

Vorbind la conferința Rusia Energy Week de la Moscova, Alexei Miller a spus că gazul din depozitul subteran al Germaniei va fi suficient pentru două luni și jumătate.

Miller a mai spus că reparațiile la conductele avariate Nord Stream vor dura cel puțin un an și că Rusiei încă nu i s-a permis accesul în zona afectată.

Germania și UE „ar trebui să răspundă” dacă sunt interesate de refacerea conductei, a spus el.


UPDATE 16:26. Centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, care este înconjurată de trupe rusești, a fost restabilită cu energie electrică, potrivit șefului Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).

Rafael Grossi, directorul general al organului de supraveghere nuclear al ONU, a avertizat mai devreme astăzi că centrala nucleară, cea mai mare din Europa, a pierdut pentru a doua oară în cinci zile toată puterea externă necesară sistemelor vitale de siguranță.

Grossi a postat acum pe Twitter că a fost informat de echipa sa că alimentarea externă a instalației a fost restabilită.


UPDATE 15:39. În dimineața zilei de 12 octombrie, forțele de ocupație ruse au atacat piața centrală din Avdiivka, regiunea Donețk, unde se aflau mulți oameni în acel moment.

În urma atacului ocupanților, cel puțin 7 persoane au murit și 8 au fost rănite, a anunțat șeful administrației militare regionale, Pavlo Kyrylenko.

„Nu există o logică militară într-un astfel de bombardament – ​​doar o dorință nestăpânită de a ucide cât mai mulți dintre oamenii noștri posibil și de a-i intimida pe alții”, a scris el.

Kirylenko spune că aceasta este întreaga esență a rușilor: ei nu sunt capabili să reziste armatei ucrainene, ei „luptă” cu civili neînarmați.

„Încă o dată, rog pe toți locuitorii din regiune: evacuați-vă! După victorie, ne vom întoarce cu toții acasă, iar acum cel mai important lucru este să supraviețuim!” a îndemnat el.


UPDATE 14:48. Forțele aeriene ucrainene au doborât în doar 18 minute patru elicoptere de atac rusești, și s-a tras asupra altor două, ceea ce ar putea însemna că numărul pierderilor ar putea fi mai mare, anunță Forțele Aeriene ale Armatei Ucrainene.

„Între orele 8.40 și 8.58 la 12 octombrie, în sudul Ucrainei, unitățile de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene au distrus cel puțin patru elicoptere de atac inamice (probabil Ka-52), care asigurau foc de sprijin pentru trupele de ocupație terestre din sud”, afirmă Forțele Aeriene ucrainene pe contul oficial de Telegram.

„Au fost efectuate operațiuni de luptă asupra a încă două elicoptere, astfel încât există o mare probabilitate ca numărul elicopterelor doborâte confirmate să crească!”, adaugă sursa citată.


UPDATE 14:05. Ministerul Reintegrării din Ucraina a informat că 37 de copii ucraineni care au fost deportați ilegal în Rusia s-au întors acasă.

Copiii au fost deportați de pe teritoriul ocupat de ruși din regiunea Harkiv în august, se arată într-un comunicat pe Facebook.

„La sfârșitul lunii august, micuții au fost scoși cu forța din regiunea Harkov în localitatea rusă Kabardinka (lângă Gelendzhik), în ciuda faptului că toată lumea are părinți. Familiile s-au reunit acum. Procesul de returnare a fost unul „dificil”, dar „reușit””, este menționat în mesaj.


UPDATE 13:38. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se adresează în prezent în sesiunea plenară a forumului internațional al Săptămânii Energiei Ruse.

Declarațiile lui Putin: „Scurgeri majore care au izbucnit brusc în gazoductele Nord Stream care mergeau din Rusia către Europa au fost un „act de terorism internațional” care a creat un „precedent periculos”.

„Fără îndoială că a fost un act de terorism internațional, cu scopul de a submina securitatea energetică a unui întreg continent. Calculul din spatele lui a fost destul de cinic, pentru a bloca și distruge sursele ieftine de energie și a priva milioane de oameni și consumatori industriali de gaze, căldură, energie și alte resurse”.

„Atacul” împotriva conductelor Nord Stream a fost „cel mai periculos precedent”, a continuat el: Arată că orice parte a energiei de transport critice sau a infrastructurii de comunicații este în pericol acum.

Putin continuă să acuze serviciile speciale ucrainene pentru ceea ce el numește „atacul terorist” împotriva podului Kerci care leagă Rusia de Crimeea.


UPDATE 13:00. Preşedinţia ucraineană a anunţat miercuri dimineaţa recucerirea din mâinile forţelor militare ruse a cinci localităţi din regiunea Herson, unde Ucraina desfăşoară o contraofensivă, determinând retragerea trupelor ruse într-o regiune pe care Moscova susţine că a anexat-o, informează AFP și Agerpres.

„Forţele armate ale Ucrainei au eliberat încă cinci localităţi în districtul Berislav din regiunea Herson: Novovasîlivka, Novogrigorivka, Nova Kameanka, Trîfonivka, Cervone”, a anunţat preşedinţia ucraineană.

Forţele ucrainene duc de mai multe săptămâni o contraofensivă în această regiune controlată de trupele Moscovei încă din primele săptămâni de război.

UPDATE 12:15. Energoatom, compania de stat ucraineană care administrează centrala nucleară Zaporojie (ZNPP) a acuzat forțele ruse care o ocupă că au refuzat un convoi de vehicule ale companiei care transportă motorină pentru a alimenta generatoarele centralei.

Într-o declarație postată pe Telegram, Energoatom a spus că în această dimineață, 12 octombrie, la ora 8.59, în urma tirurilor de rachete ale trupelor ruse, substația Dniprovska din regiunea Dnipropetrovsk a fost avariată. Ca urmare, linia de comunicație de 750 kV a ZANP – Dniprovska a fost deschisă accidental.

Ca urmare, ZNPP a fost complet dezactivat. Generatoarele diesel s-au pornit automat. Energoatom a pregătit și a trimis un alt lot de motorină către ZNPP.

Cu toate acestea, începând cu ora 10:00, partea rusă nu permite trecerea convoiului de vehicule al companiei.

Bombardarea rusească și deteriorarea infrastructurii energetice legate de funcționarea centralelor nucleare este aceeași manifestare a terorismului nuclear ca și bombardarea directă a ZNPP și duce la aceleași consecințe și amenințări ale unui accident cu radiații.


UPDATE 11:40. Serviciul rus federal de informații, FSB, a publicat imagini cu TIR-ul care se presupune a explodat podul Crimeeiei și spune că a deconspirat întreaga operațiune care ar fi fost pregătită și executată de Direcția principale de informații a Ministerului Apărării.

Autoritățile ruse îl acuză direct pe șeful acesteia, Kiril Budanov că este autorul așa-zisului atac terorist.

De cealaltă parte, serviciul de presă al Direcției respective din Ucraina spune că tot ce spune e o prostie și nu se poate avea încredere în niște instituții controlate de Kremlin.

FSB spune că explozibilul a fost transportat mai întâi din Odesa în Bulgaria de unde ulterior a ajuns în Georgia. Din Georgia a fost transportat deja cu TIR-ul în Armenia unde i s-au schimbat actele, apoi a revenit în Georgia și a ajuns în Rusia, în orașul Armavir. De acolo a fost urcat în acel TIR care a preluat încărcătura pentru a o transporta la companie fictivă din Crimeea care a lansat comanda prin intermediul unei aplicații online.


UPDATE 10:55. Președintele american Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin un „jucător rațional” care a calculat greșit invazia Ucrainei.

Politicianul american mai crede că Putin este puțin probabil să folosească arme nucleare, a declarat într-un interviu pentru CNN.

În ciuda faptului că Biden îl numește pe Putin „rațional”, el consideră că obiectivele președintelui rus, pe care le-a conturat în discursul său de a începe o invazie pe scară largă a Ucrainei, sunt „ridicole”.

Biden a adăugat că Putin a crezut în mod eronat că ucrainenii se vor supune unei invazii ruse.

În cadrul interviului au fost menționate și amenințările nucleare ale lui Putin.

„Nu cred că o va face”, a spus Biden când a fost întrebat dacă președintele rus ar folosi arme nucleare tactice.

Preşedintele a afirmat că ameninţările lui Putin au un efect destabilizator şi a avertizat asupra potenţialelor erori de judecată care ar putea rezulta.

„Ceea ce am vrut să spun a fost că ar putea duce la un rezultat pur şi simplu oribil”, a mai declarat el.

„Şi nu pentru că cineva ar intenţiona să o transforme într-un război mondial sau ceva de genul ăsta, dar odată ce foloseşti o armă nucleară, greşelile care pot fi făcute, calculele greşite, cine ştie ce s-ar întâmpla.

El, de fapt, nu poate continua să vorbească cu impunitate despre utilizarea unei arme nucleare tactice ca şi cum ar fi un lucru raţional de făcut”, a adăugat Biden.

Summitul G20 va avea loc luna viitoare în Indonezia. Președintele rus intenționează să participe la summit. Biden a menționat că în prezent nu vede un motiv bun pentru a se întâlni cu Putin, dar probabilitatea unei întâlniri poate depinde de ceea ce ar dori să discute președintele rus.

De exemplu, Biden nu este împotriva discutării despre baschetbalistul închis în Rusia, este menționat în interviu.

„Dar uite, s-a comportat cu cruzime. Cred că a comis crime de război. Și de aceea nu văd niciun motiv să mă întâlnesc cu el acum”, a spus președintele SUA.


UPDATE 10:31. Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a solicitat în mod oficial Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) să adauge oraşul istoric portuar ucrainean Odesa pe lista siturilor din patrimoniul mondial, transmite CNN și News.ro.

Zelenskiy a declarat că un total de 540 de „obiecte de patrimoniu cultural, instituţii culturale şi clădiri religioase (au fost) deteriorate de loviturile ruseşti în Ucraina în timpul războiului de amploare din 24 februarie”.

„Trebuie să transmitem un semnal clar că lumea nu va închide ochii la distrugerea istoriei noastre comune, a culturii noastre comune, a patrimoniului nostru comun”, a spus el, într-un discurs preînregistrat în faţa celor 58 de state membre ale consiliului executiv al UNESCO.

„Unul dintre paşii pentru acest lucru ar trebui să fie conservarea centrului istoric din Odesa - un oraş frumos, un port important al Mării Negre şi o sursă de cultură pentru milioane de oameni din diferite ţări. Împreună cu partenerii noştri, am pregătit dosarul de nominalizare a oraşului Odesa pentru includerea în Lista Patrimoniului Mondial. Îl transmitem mai departe către UNESCO”, a adăugat Zelenskiy.


UPDATE 10:00. Operatorul polonez de conducte Pern a detectat marți seara o scurgere la o linie a conductei Druzhba, care transportă petrol din Rusia către Europa.

Pern a spus că în acest moment cauzele scurgerii sunt necunoscute. A fost detectat într-o secțiune a conductei la aproximativ 70 km de orașul central polonez Plock.

A doua linie a conductei și alte elemente ale infrastructurii lui Pern funcționau normal, a spus Pern.

„În acest moment, toate serviciile Pern (tehnice, operaționale, pompieri interne și protecția mediului) iau măsuri în conformitate cu algoritmii prevăzuți pentru acest tip de situație”, transmite Reuters.


UPDATE 09:10. În ajunul următoarei întâlniri a grupului de contact pentru apărarea Ucrainei în format „Ramstein”, încă patru sisteme de lansare de rachete multiple HIMARS au ajuns în Ucraina. Acest lucru a fost anunțat de ministrul apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov.

Pe 4 octombrie, SUA și-au anunțat intenția de a transfera sisteme și muniții HIMARS suplimentare în Ucraina.



UPDATE 08:40. Analiştii ISW au amintit că, conform confirmării Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, din 11 octombrie, nu există semne de formare a unor grupuri ofensive în Belarus.

Rusia exportă muniție și alte materiale din depozitele din Belarus. Astfel de acțiuni ale Moscovei sunt incompatibile cu ideea de a crea condiții pentru o a doua ofensivă împotriva Ucrainei din nord, la această concluzie s-a ajuns la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Analiștii citează date de la Direcția Generală de Informații conform cărora un tren încărcat de 492 de tone de muniție din cel de-al 43-lea arsenal din Belarus de depozite de rachete și muniție din Gomel a sosit recent la stația Kirovskaya din Crimeea, ocupată temporar de Federația Rusă.

În același timp, GUR a indicat că oficialii belarusi intenționează să trimită încă 13 trenuri încărcate de arme, echipamente, muniție și alte materiale neidentificate din cinci baze diferite din Belarus în regiunea Rostov.

„Mișcarea echipamentelor din Belarus indică faptul că forțele ruse și beloruse nu stabilesc o zonă de colectare în Belarus. Mișcarea echipamentelor și livrările în regiunea Crimeea și Rostov indică faptul că forțele ruse sunt mai puțin încrezătoare în securitatea liniilor terestre care trec prin nordul și regiunea de vest Luhansk, având în vedere contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei”, a subliniat ISW.

Analiştii au reamintit că, din 11 octombrie, după cum a confirmat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, nu există semne de formare a unor grupuri ofensive în Belarus. În ciuda acestui fapt, Belarus rămâne complice la război.

Totuși, sprijină financiar operațiunile ofensive rusești și oferă invadatorilor aerodromuri de pe care să poată ataca Ucraina cu muniție ghidată de precizie.


UPDATE 07:49. În două zile, forțele ucrainene au doborât 9 din 11 drone iraniene Shahed-136 pe care Rusia le folosește în masă împotriva Ucrainei, a declarat Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zalujni.

„În două zile, echipajele diviziei de rachete antiaeriene au doborât 9 din 11 UAV-uri Shahed-136. Acesta este rezultatul pregătirii de înaltă calitate a tunerii noștri antiaerieni, efectuată de frații polonezi. Polonia a fost cea care a furnizat complexele din care ucrainenii doboară dronele iraniene lansate de ruși cu rachete sovietice. Acestea sunt realitățile războiului de astăzi”, a scris el pe Telegram.

Cu o zi înainte, președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a declarat că, potrivit informațiilor, Rusia a comandat 2.400 de drone din Iran.


UPDATE 07:25. Secretarul de stat al SUA Anthony Blinken și adjunctul său pentru afaceri politice, Victoria Nuland, s-au întâlnit marți cu reprezentanții corpului diplomatic la Washington pentru a-i îndemna să susțină o rezoluție a ONU care condamnă anexarea teritoriilor ucrainene de către Rusia.

La întâlnirea virtuală au participat 165 de diplomați reprezentând peste 100 de state.

Este vorba de a spune nu în mod colectiv unei încălcări directe a Cartei ONU și a încercărilor de a lua teritorii prin forță. Ei au cerut tuturor țărilor ONU să condamne aceste acțiuni în cadrul Adunării Generale a ONU săptămâna aceasta”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Votarea rezoluției va avea loc în zilele următoare, ca parte a unei reuniuni de urgență a Adunării Generale a ONU.


UPDATE 07:21. Orașul Zaporojie a fost supus miercuri noaptea unor noi atacuri cu rachete, a declarat șeful administrației regionale Alexander Staruh.

„Invadatorii au atacat centrul regional cu rachete. Sunt în curs de actualizare informațiile despre distrugeri și victime. Rămâneți în adăposturi!", a scris acesta pe canalul telegram, avertizând despre posibilitatea unor noi atacuri.

Un total de 16 persoane au fost ucise într-o serie de lovituri la Zaporojie în perioada 9-10 octombrie, au declarat autoritățile locale cu o zi înainte.


UPDATE 07:00. Președintele rus Vladimir Putin i-a spus șefului Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Mariano Grossi, că situația din jurul centralei nucleare Zaporojie, deținută de Rusia, este „ingrijorătoare”.

La o întâlnire de la Sankt Petersburg, Putin i-a spus lui Grossi că Moscova este deschisă dialogului și va discuta „toate problemele” referitoare la operațiunile instalației nucleare.

În ultimele săptămâni, directorul general AIEA s-a angajat în consultări intense atât cu Ucraina, cât și cu Federația Rusă referitor la acest subiect.


Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie, 23 septembrie, 24 septembrie, 25 septembrie, 26 septembrie, 27 septembrie, 28 septembrie, 29 septembrie, 30 septembrie, 1 octombrie, 2 octombrie, 3 octombrie, 4 octombrie, 5 octombrie, 6 octombrie, 7 octombrie, 8 octombrie, 9 octombrie, 10 octombrie și 11 octombrie.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media