Rusia a expulzat 14 diplomaţi bulgari ca răspuns la o decizie luată de Sofia contra Moscovei

5 august 2022, 15:14 Rusia 46
Ministerul de Externe al Federației Ruse (MID).  Sursa: Ria.ru

Rusia a anunţat vineri expulzarea a 14 diplomaţi bulgari ca răspuns la o decizie luată de Sofia contra Moscovei, în pline tensiuni legate de războiul din Ucraina, transmit Reuters și Agerpres.

„Această măsură este un răspuns la decizia total nejustificată a părţii bulgare de a declara personae non gratae 70 de angajaţi ai instituţiilor noastre în străinătate şi de a instaura cote privind personalul diplomatic, administrativ şi tehnic al Rusiei în Bulgaria”, a explicat diplomaţia rusă într-un comunicat.

MAE rus a adăugat că măsura este şi un răspuns la închiderea temporară a consulatului Rusiei din oraşul bulgar Ruse.

„Responsabilitatea acestor ultime măsuri contraproductive îi revine integral guvernului bulgar”, a adăugat diplomaţia rusă.

La începutul lunii iulie, Bulgaria a expulzat 70 de diplomaţi ruşi în baza unor suspiciuni de spionaj şi a anunţat plafonarea numărului diplomaţilor ruşi la Sofia.

Ca represalii, Rusia a ameninţat că îşi va închide ambasada de la Sofia.

Membră a Uniunii Europene şi a NATO, Bulgaria, cândva un aliat fidel al fostei Uniuni Sovietice, întreţine legături culturale, istorice şi economice strânse cu Rusia.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media