Rusia a expulzat 14 diplomaţi bulgari ca răspuns la o decizie luată de Sofia contra Moscovei

5 august 2022, 15:14 Rusia 103
Ministerul de Externe al Federației Ruse (MID).  Sursa: Ria.ru

Rusia a anunţat vineri expulzarea a 14 diplomaţi bulgari ca răspuns la o decizie luată de Sofia contra Moscovei, în pline tensiuni legate de războiul din Ucraina, transmit Reuters și Agerpres.

„Această măsură este un răspuns la decizia total nejustificată a părţii bulgare de a declara personae non gratae 70 de angajaţi ai instituţiilor noastre în străinătate şi de a instaura cote privind personalul diplomatic, administrativ şi tehnic al Rusiei în Bulgaria”, a explicat diplomaţia rusă într-un comunicat.

MAE rus a adăugat că măsura este şi un răspuns la închiderea temporară a consulatului Rusiei din oraşul bulgar Ruse.

„Responsabilitatea acestor ultime măsuri contraproductive îi revine integral guvernului bulgar”, a adăugat diplomaţia rusă.

La începutul lunii iulie, Bulgaria a expulzat 70 de diplomaţi ruşi în baza unor suspiciuni de spionaj şi a anunţat plafonarea numărului diplomaţilor ruşi la Sofia.

Ca represalii, Rusia a ameninţat că îşi va închide ambasada de la Sofia.

Membră a Uniunii Europene şi a NATO, Bulgaria, cândva un aliat fidel al fostei Uniuni Sovietice, întreţine legături culturale, istorice şi economice strânse cu Rusia.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media