Guvernul va finanța, din bugetul de stat, 23 de locuri la programele de studii postdoctorale

3 august 2022, 16:01 Educație 85
ședința Guvernului, Guvernul Republicii Moldova, prim-ministra Natalia Gavrilița și cabinetul de miniștri.  Sursa: Replica Media

În anul de studii 2022-2023, Guvernul va finanța, din bugetul de stat, 23 de locuri la programele de studii postdoctorale. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, astăzi, în cadrul ședinței cabinetului de miniștri.

Astfel, 7 locuri vor fi alocate pentru cercetarea domeniului „Provocări sociale”, iar pentru studiile în domeniului sănătății au fost repartizate 6 locuri cu finanțare bugetară. Alte 5 locuri sunt puse la dispoziție pentru programul de studii „Agricultură durabilă, securitate alimentară și siguranța alimentelor”, 3 locuri pentru „Mediu și schimbări climatice” și 2 locuri pentru „Competitivitate economică și tehnologii inovative”.

Planul de admitere la programele de studii postdoctorale va contribui la formarea cadrelor științifice de calificare superioară, în vederea asigurării necesităților pieței muncii și a mediului academic și de cercetare.

Pregătirea avansată a cadrelor științifice prin programe de studii postdoctorale reprezintă o prioritate a politicilor Guvernului Republicii Moldova și Ministerului Educației și Cercetării, fiind realizată conform planurilor de dezvoltare a organizațiilor din domeniile cercetării și inovării.

Proiectul hotărârii Guvernului a fost consultat public și avizat de experți din domeniu în conformitate cu legislația în vigoare.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media