SUA și-a anunțat intenția de a oferi 89 de milioane de dolari Ucrainei pentru a îndepărta rămășițele explozive rusești

10 august 2022, 12:55 SUA 139
Un membru al serviciului ucrainean stă în fața unei clădiri rezidențiale avariate de un bombardament, în timp ce atacul Rusiei asupra Ucrainei continuă, în orașul Ohtîrka, în regiunea Sumî, Ucraina, 24 martie 2022.  Sursa: REUTERS

Departamentul de Stat al SUA și-a anunțat intenția de a oferi 89 de milioane de dolari din fondurile pentru anul fiscal 2022 pentru a ajuta guvernul Ucrainei să facă față provocărilor umanitare urgente reprezentate de rămășițele explozive de război create de războiul brutal de agresiune al Rusiei.

„Invazia ilegală și neprovocată a Rusiei în Ucraina a presărat zone masive ale țării cu mine terestre, muniții neexplodate și dispozitive explozive improvizate. Utilizarea grotescă a dispozitivelor explozive improvizate în modul în care vedem în Ucraina de către actorii ruși era asociată anterior doar cu ISIS în Siria.

Aceste pericole explozive blochează accesul la terenuri agricole fertile, întârzie eforturile de reconstrucție, împiedică comunitățile strămutate să se întoarcă la casele lor și continuă să ucidă și să mutileze civili ucraineni nevinovați. Guvernul Ucrainei estimează că 160.000 de kilometri pătrați din terenul său ar putea fi contaminat – ceea ce reprezintă aproximativ dimensiunea statului Virginia, Maryland și Connecticut la un loc”, informează Departamentul de Stat al SUA.

Finanțarea SUA va permite desfășurarea a aproximativ 100 de echipe de deminare și va sprijini un proiect pentru a consolida capacitatea Guvernului Ucrainei de deminare și eliminare a munițiilor explozive (EOD).

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, din 1993, Statele Unite au investit peste 4,2 miliarde de dolari pentru eliminarea în siguranță a minelor antiterestre și a armelor explozive de război (ERW), precum și pentru asigurarea și eliminarea în siguranță a excesului de arme de calibru mic și arme ușoare (SA/LW) și muniții în mai multe peste 100 de țări și teritorii.

Statele Unite sunt cel mai mare susținător financiar din lume al distrugerii armelor convenționale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media