Co-președintele R. Moldova în Comisia Unificată de Control, generalul Ion Solonenco, s-a stins din viață

12 august 2022, 13:57 Politică 244
Generalul Ion Solonenco.  Sursa: Sandu Tarlev/MoldNova

Generalul de brigadă și co-președintele Republicii Moldova în cadrul Comisiei Unificate de Control, Ion Solonenco, s-a stins din viață vineri, 12 august, la vârsta de 87 de ani. Vestea tristă a fost anunțată de către viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian.

Oleg Serebrian a menționat în mesajul său de rămas bun că generalul Ion Solonenco a dedicat activității sale în cadrul Comisiei Unificate de Control 30 de ani.

„O veste cruntă. Azi, la ora 12:30, a încetat să bată inima unui coleg apropiat, generalul de brigadă Ion Solonenco, co-președintele delegației moldovenești la Comisia Unificată de Control. Atât de neașteptat... Săptămâna asta mai era la birou. Cu veștile pe care mi le prezenta din Zona de Securitate începeam ziua de muncă. Recent s-au împlinit 30 de ani de când s-a implicat în activitatea CUC. A fost un exemplu de disciplină, de patriotism și dedicație. Plecarea lui e o pierdere irecuperabilă și astea nu sunt niște cuvinte de circumstanță. Aduc sincere condoleanțe familiei și apropiaților.

Drum lin spre ceruri, GENERALE! Dumnezeu să Vă odihnească în pace...”, a scris viceprim-ministrul.


Generalul de brigadă Ion Solonenco a fost laureat al Premiului Naţional, ediţia 2018, pentru contribuția considerabilă la politica de reintegrare și cea de securitate a țării.

Ion Solonenco a făcut parte din misiunea de pacificare încă de la începuturile ei și, datorită luo s-a reușit menținerea stabilității în perimetrul Zonei de Securitate și soluționarea celor mai dificile incidente.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media