UEFA a interzis ca meciurile de acasă ai celor de la Sheriff să fie jucate la Tiraspol, din motive de securitate

25 iunie 2022, 11:28 Sport 105
Meciul Sheriff Tiraspol vs Inter Milano.  Sursa: Replica Media

În conformitate cu deciziile anterioare luate în contextul războiului din Ucraina, Comitetul Executiv al UEFA a decis astăzi că orașul Tiraspol nu va putea găzdui meciurile din competițiile UEFA, până la noi dispoziții. Decizia se bazează pe concluziile făcute de agențiile specializate în analiză politică și strategică internațională, ale căror rapoarte au fost consultate de administrația UEFA, în urma evaluării situației actuale din regiune.

„În calitate de organ competent pentru elaborarea regulamentelor care reglementează organizarea competițiilor UEFA (conform articolului 50 alineatul (1) din Statutul UEFA), Comitetul Executiv al UEFA are responsabilitatea generală pentru buna desfășurare a competițiilor sale, care include datoria de a preveni temporar organizarea meciurilor de competiție UEFA în anumite regiuni atunci când întreaga gamă de circumstanțe o impun”, se menționează în comunicatul UEFA.

În consecință, Sheriff Tiraspol, care va începe să joace în primul tur preliminar al UEFA Champions League (sezonul 2022/23), urmează să propună un loc/stadion alternativ (care trebuie să respecte toate reglementările UEFA aplicabile) în afara regiunii transnistrene pentru meciurile sale de acasă în competițiile intercluburi UEFA, atâta timp cât interdicția de a juca în regiune rămâne în vigoare.

Vă reamintim, Sheriff va întâlni în primul tur preliminar echipa Zrinjski Bosnia și Herțegovina. Meciul tur va avea loc pe 6 iulie la Mostar, iar returul este programat pe 13 iulie pe un stadion care va fi anunțat ulterior

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media