Sondaj/ Peste 90% dintre ucraineni sunt încrezători în victoria Ucrainei în războiul cu Federația Rusă

9 iunie 2022, 08:25 Ucraina 86
Ucraina, război.  Sursa: EPA/Roman Pilipey

Un sondaj de opinie realizat în rândul ucrainenilor arată că 90,3% din populaţia chestionată este încrezătoare în victoria Ucrainei în războiul cu Federația Rusă, scrie Ukrinform. Sunt datele unui studiu, care a fost realizat online, în perioada 1-4 iunie, cu sprijinul Institutului de Sociologie al Academiei Naționale de Științe a Ucrainei, la inițiativa Biroului Preşedintelui de la Kiev.

După primele 100 de zile de război, 70,7% dintre ucraineni au afirmat că sunt „absolut siguri” că Ucraina va câştiga războiul cu Rusia. 19,6% au declarat că sunt „mai degrabă siguri” de victoria Ucrainei, 6,1% au spus că le este dificil să răspundă, 3,6% au declarat că sunt „mai degrabă neîncrezători” şi „deloc încrezători”.

Doar 1,7% dintre respondenți au spus că nu cred într-o victorie ucraineană.

Totodată, potrivit sondajului, 35,5% dintre ucraineni consideră că Ucraina are nevoie de o perioadă de șase luni sau un an pentru a obține victoria împotriva Rusiei, 20,4% cred că sunt necesare câteva luni, iar 16,9% au declarat că ar fi nevoie de mai mult de un an.

La sondaj au participat ucraineni din toate regiunile Ucrainei, cu excepția teritoriilor temporar ocupate din Crimeea şi regiunile estice Donețk și Lugansk.

Rusia își descrie războiul provocat în Ucraina ca fiind o „operațiune militară specială”, în timp ce atât UE cât și SUA condamnă cu fermitate atât decizia lui Putin de a recunoaște zonele necontrolate de guvern din Donețk și Luhansk, cât și agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei.

UE condamnă, de asemenea, implicarea Belarusului în agresiunea militară a Rusiei.

Liderii au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acțiunile militare, să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Totodată, ca răspuns la agresiunea militară, UE și SUA a extins masiv sancțiunile împotriva Rusiei, adăugând un număr semnificativ de persoane și de entități pe lista sancțiunilor și adoptând măsuri fără precedent.

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media