Drama unei minore, traficate sexual de propria familie. Tatăl vitreg și cumătrul acestuia, arestați

19 aprilie 2022, 10:57 Societate 322
abuz.  Sursa: theweek.in

O fată de 15 ani, dintr-o localitate din nordul republicii, a fost abuzată și traficată sexual de propria familie. Potrivit procurorilor, mama sa și tatăl vitreg au lăsat-o pe mâna unui cumătru care, în schimbul unor sume de bani și unele favoruri, a exploatat sexual copila din 2021, până aceasta nu a fugit de acasă și a cerut ajutor. În urma unui denunț, ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a IGP de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), l-au reținut pe tatăl vitreg al adolescentei, care este bănuit că facilitat exploatarea ei sexuală, precum și pe abuzatorul ei – cumătrul acestuia.

Potrivit PCCOCS, victima este cel mai mare copil din cei cinci ai familiei. Faptele au avut loc în 2021, într-un sat din nordul Moldovei.

Atunci, părinții au permis unui cumătru al fmailiei, în vârstă de 44 ani, să adăpostească periodic adolescenta la el acasă, unde aceasta a fost sistematic exploatată sexual, în lunile august-noiembrie. În schimb, părinții au primit de la bărbat recompense bănești, precum și dreptul să se plimbe cu mașina acestuia.

Înțelegerea a avut loc în prezența fratelui mai mic al victimei, care atunci avea vârsta de 11 ani. Mai mult, potrivit materialului dosarului, tatăl vitreg, în vârstă de 34 de ani, ar fi comis și el acțiuni cu caracter pervers față de fiică – manifestate atât prin discuții cu caracter sexual și atingeri în zone intime.

Pentru ca să pună capăt abuzului la care era supusă, adolescenta a evadat de acasă și a comunicat la subiect cu autoritățile. Urmare a examinării informațiilor operative, oamenii legii au descins cu percheziții și i-au reținut pe cei doi bărbați, iar la solicitarea procurorului PCCOCS în privința acestora a fost aplicat arestul preventiv.

Mai grav este că mama adolescentei și o rudă a tatălui vitreg au încercat să influențeze victima pentru a depune declarații mincinoase despre abuzul la care a fost supusă. Prin urmare, mama cu vârsta de 33 de ani este cercetată penal atât pentru trafic sexual, cât și pentru determinare la depunerea de declarații mincinoase; iar ruda a fost investigată doar pentru această faptă.

Adolescenta a fost plasată în Centrul de plasament a victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane, unde a beneficiat de consiliere psihologică și medicală.

Ulterior terminării urmăririi penale, procurorii PCCOCS au trimis în judecată dosarul de învinuire a tatălui vitreg și al abuzatorului, precum și al mamei și a rudei.

Potrivit legii, traficul de copii se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 15 la 20 ani sau cu detențiune pe viață. Până la examinarea dosarului în judecată și pronunțarea unei hotărâri finale, învinuiții se prevalează de prezumția nevinovăției.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media