Nu ați primit factura la gaze naturale pentru luna precedentă? Motivele enunțate de „Moldovagaz”

22 iunie 2022, 16:08 Societate 437
gaz, Moldovagaz, gaze naturale.  Sursa: Replica Media

S.A „Moldovagaz” anunță astăzi, 22 iunie, care sunt motivele pentru care unii cetățeni nu și-au primit facturile pentru luna precedentă a anului. Potrivit companiei, unul dintre cauze este că nu au fost trimiși indicii curenți ai contorului către furnizorul de gaze naturale.

„Există mai multe motive pentru care facturile pentru luna precedentă a anului pot să nu ajungă la dumneavoastră. Printre acestea se numără:

- indicii curenți ai contorului nu au fost transmişi de către consumator prin intermediul site-ului www.moldovagaz.md, inclusiv serviciul „Cabinetul personal al consumatorului”, aplicația online Viber ChatBot sau prin numărul de telefon 1304 (1305 pentru locuitorii capitalei);

- nu a fost achitată factura aferentă lunii precedente și, ca urmare, nu au fost introduşi indicii de consum în baza de date;

- controlorii companiilor de distribuție a gazelor din grupul „Moldovagaz” nu au putut avea accesul fizic la contoarele consumatorului pentru a efectua citirea;

- în factura precedenta a fost indicat consumul zero”, explică „Moldovagaz”.

Furnizorul de gaze naturale subliniază că factura poate fi primită și online, accesând rubrica „Consumatori” de pe site-ul www.moldovagaz.md, sau prin abonarea la serviciul „Contul personal al consumatorului”.

La 31 mai, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat, în ședință publică, noile prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”, în contextul obligației de serviciu public. Astfel, tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali va fi de 18 lei și 62 de bani pentru un m3.

Astfel, ANRE a aprobat următoarele prețuri reglementate la gazele naturale (fără TVA):

- de intrare în rețelele de transport al gazelor naturale – 14 834 lei/1000 m3;
- de ieșire din rețelele de transport al gazelor naturale – 15 063 lei/1000 m3;
- de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de înaltă presiune – 15 315 lei/1000;
- de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de medie presiune – 15 633 lei/1000);
- de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de joasă presiune – 17 244 lei/1000 m3.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media