VIDEO/ Faimoasa operă de artă a lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa, a fost atacată cu un tort

30 mai 2022, 09:56 Arte 1080
Mona Lisa, atacată de un necunoscut .  Sursa: www.marca.com

Una dintre cele mai faimoase opere de artă din lume, La Gioconda, cunoscută și sub numele „Mona Lisa”, a fost pătată cu cremă pentru copturi, după ce o persoană a aruncat un tort peste tablou, iar prăjitura s-a ciocnit efectiv de sticla care protejează opera lui Leonardo da Vinci din Muzeul Luvru din Paris, scrie Marca și Spam Chronicles.

Conform declarațiilor oferite de martori, făptuitorul a fost un bărbat în scaun cu rotile care purta o perucă. Spre surprinderea celorlalți oaspeți, s-ar fi ridicat brusc și s-ar fi apropiat de La Gioconda, aruncând tortul în ea.

Pictura Monei Lisa nu este la primul atac

De-a lungul istoriei au fost făcute încercări de a deforma, de a fura sau de a folosi pânza de 77 pe 53 de centimetri pentru a crește gradul de conștientizare pentru diverse cauze.

În 2009, un turist a aruncat cu o cană de ceai în tablou, stricând geamul care îl protejează. În timp ce a fost expus la Muzeul Național din Tokyo, în 1974, o femeie a încercat să aplice cu un spray vopsea roșie pe tablou, fără niciun rezultat. În 1956 a suferit două atacuri: unul cu acid, care a deteriorat una dintre părțile inferioare ale cadrului, și unul cu o piatră, care a cauzat pagube minore.

În 1911, tabloul a fost furat de Vincenzo Peruggia, dar a fost găsit doi ani mai târziu.
Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media