Conflict fatal la Edineț: Un azer a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat mortal un conațional

1 iulie 2022, 12:44 Societate 116
Jaf, cuțit.  Sursa: stiri.rol.ro

Un bărbat de 54 de ani, cetățean al Azerbaijanului, a murit după ce a fost înjunghiat în noaptea de joi, 30 iunie, într-o locuință din Edineț. Oamenii legii au reținut la scurt timp un suspect, care s-a dovedit a fi un conațional de-al victimei în vârstă de 39 de ani.

Polițiștii din Edineț au fost alertați noaptea trecută, în jurul orei 22:00, de un bărbat din aceeași localitate, care a comunicat că în casa în care locuiește l-ar fi depistat la podea cu plăgi de cuțit în regiunea pieptului pe unul dintre locatari.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că locuința era închiriată de patru bărbați cu vârste cuprinse între 39 și 54 de ani, toți originari din Azerbaijan. Preliminar, s-a constatat că, între victima de 54 de ani și unul dintre conaționalii săi, un bărbat de 39 de ani, s-a iscat un conflict, în urma căruia bărbatul de 39 de ani ar fi înjunghiat victima cu un cuțit în inimă. Ulterior, agresorul a plecat într-o direcție necunoscută.

Polițiștii din Edineț au depistat suspectul în orașul Rîșcani, după care l-au reținut pentru 72 de ore.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală conform art.145 din Codul Penal, pentru „Omor intenționat” în cadrul căreia urmează a fi efectuate acțiuni procesuale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Conform legii penale, persoana vinovată riscă privațiune de libertate de la 15 la 20 de ani sau cu detențiune pe viață.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media