Permisele de conducere emise în R. Moldova vor fi recunoscute în Germania

5 aprilie 2022, 14:17 Societate 305
Permis de conducere.  Sursa: registru

Permisele de conducere din Republica Moldova au devenit valabile și în Republica Federală Germania. Ministra Afacerilor Interne Ana Revenco a semnat, în cadrul vizitei de lucru la Berlin a delegației Republicii Moldova, o declarație comună de intenție cu Ministerul Federal al Dezvoltării Digitale și Transport al Republicii Federale Germania, privind aspectele procedurale de transcriere a permiselor de conducere.

Permisele de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova și Germaniei vor putea fi recunoscute reciproc pe teritoriul ambelor state, cu acceptarea examenului teoretic, urmând ca examenul practic să fie susținut în mod obligatoriu.

La cererea autorităților, va fi nevoie de prezentat și un certificat medical de specialitate, care să confirme aptitudinile fizice și mentale.

Totodată, potrivit Declarației, vor fi supuse transcrierii permisele de conducere deținute de persoanele care au reședința obișnuită pe teritoriul Republicii Federale Germania (cel puțin 185 de zile pe an) pentru categoriile A1, A2, A, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D și DE. De asemenea, titularul permisului de conducere care urmează a fi convertit, va fi nevoit să suporte taxele interne stabilite de autorități.

Amintim că prim-ministra Natalia Gavrilița și alți membri ai cabinetului de miniștri, inclusiv șefa MAI, Ana Revenco, se află într-o vizită la Berlin, pentru participarea la Conferința de susținere a Republicii Moldova organizată de România, Franța și Germania - țări care, astăzi, 5 aprilie, vor lansa o platformă de sprijin pentru Republica Moldova cu scopul de intensifica sprijinul internațional și al Uniunii Europene pentru țara noastră, confruntată cu un val crescut de refugiați din Ucraina, cu o criză energetică din cauza dependenței de Rusia.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media