A amenințat un taximetrist cu pistolul și i-a răpit mașina, după care a răsturnat-o pe o stradă din Bălți. Ce pedeapsă riscă făptașul

14 februarie 2022, 10:30 Societate 106
Mașină de taxi răsturnată, la Bălți.  Sursa: IP Bălți

Un tânăr din Chișinău este cercetat pentru tâlhărie după ce a furat mașina unui taximetrist pe care l-a amenințat cu un pistol, iar mai apoi a accidentat automobilul pe o stradă din Bălți. Oamenii legii au fost alertați de un trecător care a sunat la 112 și a comunicat că bărbatul a răsturnat mașina, se comportă ciudat și intenționează să fugă de la locul accidentului. În prezent, tânărul se află în arest preventiv pentru 72 de ore și riscă să-și petreacă următorii 10 ani după gratii.

Potrivit serviciului de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, apelul la 112 efectuat de un locuitor al Bălțiului a fost înregistrat duminică, 13 februarie, în jurul orei 17:25. Bărbatul a spus operatorului că pe strada Feroviarilor din municipiul Bălți s-a răsturnat o mașină de taxi și a solicitat intervenția poliției întrucât suspectul intenționa să fugă.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că automobilul fusese răpit. Suspectul ar fi comandat un taxi și, la scurt timp după ce ar fi urcat în automobil, a amenințat șoferul cu un pistol, i-a cerut să coboare, a urcat la volan și a plecat. Ulterior, din cauza vitezei excesive, tânărul a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat cu mașina.

Suspectul are 29 de ani și este locuitor al municipiului Chișinău.

În prezent este reținut pentru 72 ore și se află în izolatorul de detenție provizorie al poliției. Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie. Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii respective riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media