Federația Rusă reia zborurile către 52 de țări, inclusiv către Republica Moldova

4 aprilie 2022, 17:44 Rusia 2196
Aeroportul Internațional Chisinau.  Sursa: Replica Media

Rusia va anula restricțiile, impuse din cauza pandemiei, la zborurile către 52 de țări, inclusiv Moldova, Argentina, India, China, Africa de Sud și alte state prietene, începând cu 9 aprilie. Despre acest lucru a anunțat luni premierul rus Mihail Mișustin la o întâlnire cu fracțiunea „Edinaia Rusia”.

„Începând cu 9 aprilie, anulăm restricțiile impuse din cauza luptei împotriva infecției cu coronavirus, care s-a extins asupra zborurilor noastre regulate și charter între Rusia și o serie de alte țări”, a spus Mișustin, menționând că documentul corespunzător a fost semnat luni. Potrivit primului ministru, incidența de COVID-19 este în scădere, așa că este timpul de extins destinațiile disponibile companiilor aeriene rusești.

„Acum reluăm zborurile cu 52 de țări, inclusiv Argentina, India, China, Africa de Sud și alte state prietenoase pentru noi”, a spus Mișustin, amintind că înainte era posibil de zburat fără restricții în 15 țări, inclusiv unele state ale Uniunii Economice Eurasiatice, Qatar, Mexic și altele.

După cum a precizat sediul operațional pentru lupta împotriva coronavirusului, ținând cont de situația epidemiologică din fiecare țară, s-a decis anularea totală a restricțiilor privind zborurile regulate și charter cu Algeria, Argentina, Afganistan, Bahrain, Bosnia și Herțegovina, Botswana, Brazilia, Venezuela, Vietnam, Hong Kong, Egipt, Zimbabwe, Israel. Începând cu 9 aprilie: India, Indonezia, Iordania, Irak, Kenya, China, RPDC, Costa Rica, Kuweit, Liban, Lesotho, Mauritius, Madagascar, Malaezia, Maldive, Maroc, Mozambic, Moldova, Mongolia, Myanmar, Namibia, Oman, Pakistan, Peru, Arabia Saudită, Seychelles, Serbia, Siria, Thailanda, Tanzania, Tunisia, Turcia, Uruguay, Fiji, Filipine, Sri Lanka, Etiopia, Africa de Sud și Jamaica.

Totuși, nu este clar cum vor fi reluate zborurile din Rusia către R. Moldova, în contextul în care Autoritățile de la București au decis, pe 26 februarie, să suspende dreptul de survol deasupra teritoriului său, precum şi dreptul de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin Rusiei, urmare a invaziei în Ucraina.


Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media