Un bărbat și un minor sunt cercetați penal pentru furt. Ar fi sustras 111 mii de lei de pe carduile bancare a cinci persoane

31 martie 2022, 11:39 Justiție 111
Carduri bancare.  Sursa: Replica Media

Un bărbat a fost reținut, iar un minor este cercetat în libertate de oamenii legii, fiind bănuiți de fraudă bancară. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), aceștia au transferat în mod fraudulos circa 111 mii de lei pe propriile conturi bancare bani de pe cardurile persoanelor străine.

Faptele au avut loc în ianuarie-februarie 2022, atunci când cei doi, prezentându-se drept angajați bancari, ar fi apelat clienții a două bănci comerciale din Moldova pe care îi convingeau „să-și asigure” economiile din conturi.

Bănuiții pretindeau că de pe cardurile victimelor s-au făcut tranzacții dubioase și le cereau să li se trimită numărul deplin al cartelei și parola de accesare a contului prin internet și prin aplicația mobilă „pentru blocarea imediată a cardului”.

Ulterior, aceștia accesau conturile bancare și transferau banii victimelor către propriile conturi.

Până acum cinci clienți ai celor două bănci au depus plângeri la autorități. Procurorii și angajații INI au reușit să identifice doi bănuiți - un bărbat și un minor - și au desfășurat mai multe percheziții. În rezultat, bărbatul a fost reținut, iar minorul este cercetat în libertate.

Procurorul PCCOCS urmează să solicite aplicarea arestului preventiv în privința reținutului, în scopul asigurării caracterului obiectiv al investigațiilor.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media