Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, după ce s-a spus că Putin este dezinformat: Occidentalii nu înțeleg nimic din felul în care funcționează puterea în Rusia

31 martie 2022, 20:25 Rusia 166
Vladimir Putin.  Sursa: Ria Novosti
Kremlinul a venit cu o reacție după declarațiile venite din partea serviciilor de informaţii americane şi britanice, conform cărora preşedintele rus Vladimir Putin este informat incorect despre evoluţia reală a invaziei în Ucraina şi este minţit de consilierii săi, care le-ar fi teamă să-i spună adevărul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, „responsabilii occidentali nu înţeleg nimic din modul în care funcţionează puterea în Rusia” și „nu îl înţeleg pe preşedintele Putin”.

Oficialii occidentali „nu îl înţeleg pe preşedintele Putin, ei nu înţeleg mecanismul de luare a deciziilor, nu înţeleg activitatea noastră”, a comentat pentru presă purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

„Nu este doar păcat, este preocupant, pentru că, atunci când există un asemenea grad de neînţelegere, aceasta conduce la luarea unor decizii greşite care au apoi consecinţe grave”, a adăugat acesta, relatează agenţiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin este dezinformat privind desfăşurarea războiului în Ucraina, deoarece consilierilor săi le-ar fi teamă să-i dezvăluie amploarea pierderilor militare şi economice suferite de Rusia, a declarat miercuri un înalt oficial american, potrivit CNN.

„Credem că Putin este prost informat de către consilierii lui despre cât de rău se descurcă armata rusă și despre cât de tare este lovită economia Rusiei de sancțiuni, pentru că principalilor să consilieri le este prea frică să-i spună adevărul”, a declarat oficialul citat de CNN.

Oficialul a asigurat că își bazează afirmaţiile pe informaţii americane declasificate.

„Putin nu ştia nici măcar că armata sa folosea şi pierdea recruţi în Ucraina, ceea ce demonstrează o ruptură clară în fluxul de informaţii fiabile care îi parvin preşedintelui rus”, a mai declarat oficialul.

„Putin pare să fi crezut clar că ar putea merge în Ucraina, că forțele sale nu vor întâmpina rezistență, că vor fi întâmpinați cu căldură inclusiv în părțile rusofone ale Ucrainei, că va putea lua Kievul în 48 de ore, 72 de ore”, a spus oficialul.

„Fiecare element în care pare să fi crezut se dovedește a fi greșit. Deci, fie că consilierii săi nu îi dădeau întregul adevăr, fie că nu asculta”.

Potrivit acestuia, informațiile deținute de SUA indică faptul că Putin a devenit conștient că este dezinformat, ceea ce a condus la o ruptură între el și principalii oficiali ai armatei.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media