Șefa statului a avut o întrevedere cu șeful misiunii FMI pentru R. Moldova. Subiectele abordate

11 martie 2022, 12:49 Politică 117
Șefa statului a avut o întrevedere cu șeful misiunii FMI pentru R. Moldova.  Sursa: Președinte.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit vineri, 11 martie, cu Ruben Atoyan, șeful Misiunii Fondului Monetar Internațional pentru țara noastră. Discuția a vizat situația din regiune, criza din sectorul energetic și prețurile în creștere la produsele de bază. Interlocutorii au agreat că Republica Moldova are nevoie de un plan de reziliență pentru a putea răspunde la numeroasele crize, se arată într-un comunicat emis de Președinție.

„Reprezentantul FMI a apreciat efortul autorităților de a oferi compensații care să ajute cetățenii în această perioadă grea. La rândul său, Președinta Maia Sandu a menționat că țara noastră are, în continuare, nevoie de sprijinul FMI”, este menționat în comunicat.

Șefa statului a subliniat, de asemenea, că este nevoie de revizuirea și ajustarea programului cu FMI, astfel încât acesta să țină cont de noile realități cu care se confruntă Moldova: fluxul de refugiați, majorarea prețurilor, situația pe piața energetică și a gazelor.

Guvernul Republicii Moldova a solicitat revizuirea programului cu FMI pentru a reflecta noul context economic în contextul asigurării creșterii semnificative a finanțării din partea partenerilor externi. Declarații în acest sens au fost făcute vineri, 11 martie, de prim-ministra Natalia Gavrilița, împreună cu șeful misiunii Fondului Monetar Internațional pentru Republica Moldova, Ruben Atoyan, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit Nataliei Gavrilița, Guvernul a solicitat revizuirea programului cu FMI pentru a reflecta noul context economic și să asigure creșterea semnificativă a finanțării din partea partenerilor externi în special în formă de suport direct nerambursabil.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media