Rusia blochează Google News, sub pretextul că oferă acces la informaţii false despre ofensiva Rusiei în Ucraina

24 martie 2022, 10:29 Tehnologie 138
Google News.  Sursa: Google

Autoritatea de reglementare a mass-media din Rusia Roskomnadzor a restricţionat miercuri accesul la serviciul online News.Google, acuzat că oferă acces la informaţii false despre ofensiva Rusiei în Ucraina, transmite agenția de știri Interfax.

Sursa menționează că Roskomnadzor, autoritatea de reglementare, a acționat la o cerere din partea procurorului general al Rusiei.

„Resursa americană de știri online în cauză a oferit acces la numeroase publicații și materiale care conțin informații neautentice și importante pentru public despre cursul operațiunii militare speciale pe teritoriul Ucrainei”, a spus autoritatea de reglementare, citată de Interfax.

Anterior, Roskomnadzor (Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologia Informației și Mass-Media din Rusia) a luat decizia de a bloca accesul la rețeaua Facebook și Instagram după ce în ultimele zile rețeaua socială deținută de Meta Platforms, Inc. în Federația Rusă a blocat accesul la mai multe pagini ale agențiilor de presă rusă controlată de stat.

Amintim că, agentul de marketing pe internet Alexander Zobov a declarat că va lansa pe 28 martie analogul rusesc al Instagram - Rossgram. Pentru utilizatorii obișnuiți, accesul va fi deschis în aprilie 2022.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media