Rusia va aplica sancțiuni cetățenilor străini care au încălcat drepturile rușilor sau au comis infracțiuni împotriva acestora

4 martie 2022, 16:05 Rusia 408
Consiliul Federației Ruse.  Sursa: RBK

Consiliul Federației Rusiei a aprobat vineri, 4 martie, un proiect de lege care prevede posibilitatea aplicării de sancțiuni împotriva cetățenilor oricăror state străine și a apatrizilor care au încălcat drepturile rușilor sau au comis infracțiuni împotriva acestora, informează agenția de presă TASS. Potrivit sursei, documentul extinde sfera de aplicare a legii adoptate în 2012, care prevede măsuri de sancționare doar în raport cu cetățenii americani.

Documentul aprobat extinde efectul legii „Cu privire la măsurile de influență asupra persoanelor implicate în încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, drepturilor și libertăților cetățenilor Federației Ruse”, adoptată în 2012, care prevede măsuri restrictive numai pentru cetățenii americani.

Andrei Klișas, ​​șeful Comitetului Consiliului Federației pentru Legislația Constituțională și Construirea Statului, a explicat că legislația actuală prevede aplicarea unor astfel de măsuri precum interzicerea intrării în Rusia, confiscarea activelor financiare și de altă natură, interdicția oricăror tranzacții cu proprietăți și investiții, înstrăinarea proprietăților, suspendarea activităților cetățenilor controlați de pe lista neagră a persoanelor juridice, precum și suspendarea atribuțiilor acestora în consiliile de administrație și alte organe de conducere ale organizațiilor înregistrate în Federația Rusă. Vorbim despre acei americani care sunt incluși pe lista Ministerului de Externe al Rusiei.

„Legea extinde măsurile în vigoare în legislație la toți cetățenii străini și apatrizii incluși în listele relevante de către Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse”, a spus şef al comitetului Consiliului Federaţiei.

Senatorul a mai menționat că, potrivit legii, măsuri restrictive se pot aplica străinilor și pentru utilizarea puterilor de stat și oficiale pentru a scuti de răspundere persoanele care au comis infracțiuni împotriva cetățenilor ruși, pentru implicarea în răpirea sau încarcerarea ilegală a acestora și pentru emiterea sentințelor neîntemeiate și nedrepte și urmărirea penală nejustificată a cetățenilor ruși.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media