Antony Blinken l-a asigurat pe ministrul ucrainean de externe că regimul de la Kremlin va fi tras la răspundere pentru pierderile de viață în urma invaziei ruse din Ucraina

4 martie 2022, 11:04 SUA 193
Antony Blinken.  Sursa: Kay Nietfeld/Pool/AFP

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a avut o discuție cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, prin care l-a asigurat că regimul de la Kremlin va fi tras la răspundere pentru pierderile de viață în urma invaziei ruse din Ucraina. Oficialii au discutat despre sprijinul global care este oferit Ucrainei în aceste zile, dar și despre nevoile suplimentare în materie de securitate și sprijin financiar și umanitar, potrivit comunicatului oficial al departamentului de stat.

Totodată, Blinken a transmis condoleanțe, în numele Statelor Unite, celor uciși ca urmare a agresiunii Rusiei, pe uscat, pe mare și în aer, și a precizat că guvernul rus și cei care îl facilitează vor fi trași la răspundere. Secretarul a transmis că, deși Statele Unite deplâng pierderile suferite de Ucraina, „SUA sunt întotdeauna mândri să fie alături de poporul ucrainean și să sprijine suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, se arată în comunicatul oficial al departamentului de stat.

Miniștrii de externe ai statelor membre se reunesc vineri, 4 martie, într-o reuniune extraordinară la Bruxelles, pe fondul invaziei Federației Ruse în Ucraina, se arată în comunicatul oficial al Consiliului.

Reuniunea va fi prezidată de șeful diplomației UE, Josep Borrell, așa cum prevede Tratatul Uniunii Europene, însă sunt așteptați să participe și ministrul externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, și secretarul american de stat, Antony Blinken, potrivit Agerpres.

Totodată, secretarul de stat Antony J. Blinken va efectua o vizită în Republica Moldova, pe 5 martie 2022, informează Departamentul de stat al Statelor Unite. Într-o scurtă ședere la Chișinău, oficialul american va avea întrevederi cu președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul de externe Nicu Popescu.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media