DOC/ ULTIMA ORĂ! Certificatul COVID-19, obligatoriu în incinta tuturor spațiilor comerciale de deservire și agrement închise: Magazinele alimentare, farmaciile, băncile comerciale - exceptate

20 ianuarie 2022, 15:09 Sănătate 1421
COVID-19, Imagine Simbol.  Sursa: Replica Media

La intrarea în orice spațiu închis, inclusiv pe teritoriul gărilor auto, dar și Aeropoertul Internațional Chișinău, excepție fiind servicii esențiale - magazinele alimentare, farmacii, unități medicale și de vaccinare, bănci, furnizori de servicii poștale și de curierat, etc, cetățenii vor fi obligați să prezinte certificatul COVID-19. Aceasta este una dintre măsurile epidemiologice aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), în contextul creșterii numărului cazurilor zilnice de noul coronavirus din cauza noii tulpini Omicron.

De asemenea, entitățile publice și private vor organiza, după caz, programul de muncă a angajaților la distanță și/sau introducerea programului de muncă diferențiat.

O altă măsură prevede sistarea organizării nunților, botezurilor, meselor de pomenire, mese festive, cât și activitatea zonelor de agrement și parcurilor de distracție, cluburilor de noapte și ringurile de dans.

Activitatea teatrelor, cinematografelor și sălilor de concert se vor desfășura la capacitate de 50%, cu respectarea regulilor în vigoare de sănătate publică, cu obligativitatea ca toți spectatorii să prezinte la intrare certificatul COVID-19.

Întrunirile științifice, conferențiar, seminarele, ședințele, reuniunile sau alte evenimente profesionale similare cu prezență fizică se sistează și se organizează în regim online.

Totodată, în perioada 24 ianuarie - 4 februarie, instituțiile de învățământ general, cu excepția instituțiilor de educație timpurie, vor activa în regim online. Aceeași măsură este valabilă și pentru instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior, însă pentru o perioadă de o lună.

Centrele de sport și fitness își vor organiza activitatea cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 7 metri pătrați pentru fiecare client, cu obligativitatea ca fiecare să prezinte la intrare certificatul COVID-19.

Unităţile de alimentaţie publică îşi vor organiza activitatea de deservire la capacitate maximă în spaţiile exterioare, iar în cele interioare - cu utilizarea a cel mult 50% din numărul locurilor existente, cu obligaţia ca toţi clienţii să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19. Activitatea de deservire se va desfăşură în intervalul orelor 7.00 - 22.00, iar după orele 22.00 se permite comercializarea produselor alimentare la pachet, precum şi livrarea la domiciliu, cu excluderea posibilităţii de consumare a acestora în incinta/teritoriul unităţii.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media