Accidentul de la Fălești/ Șoferița de 24 de ani, care a tamponat mortal o copilă de 10 ani, va sta 4,6 ani la închisoare: Femeia va plăti aproape un milion de lei prejudiciu moral

20 februarie 2023, 14:08 Justiție 4014
Procuratura Generală.  Sursa: Replica Media

Tânără în vârstă de 24 ani, care a lovit mortal cu mașina o copilă de 10 ani din Fălești, a fost recunoscută vinovată de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani și 6 luni, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatei, în beneficiul succesorilor părții vătămate, a sumei de 950.000 lei, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii și încasarea în beneficiul statului a sumei de 2625,8 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, la 02 decembrie 2022, aproximativ la ora 07:35, învinuita, aflându-se la volanul unui automobil, pe un traseu din raionul Fălești, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, precum existenţa altor participanţi la trafic, contrar Regulamentului circulaţiei rutiere, s-a încadrat în manevra de depăşire a unui alt automobilul, cu ieşirea pe banda de circulaţie în sens opus, şi ca rezultat, a tamponat cu partea frontală a automobilului un pieton, care s-a dovedit a fi o minoră. Potrivit raportului de expertiză judiciară, minorei i-au fost cauzate traume incompatibile cu viața, care au dus la deces.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate. În privința acesteia a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.
Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media