VIDEO/ Guvernul Recean s-a întrunit în prima ședință de la învestire. Ce hotărâri au fost aprobate

17 februarie 2023, 13:13 Societate 137
Guvernul Recean.  Sursa: gov.md

Guvernul Republicii Moldova condus de premierul Dorin Recean s-a întrunit vineri, 17 februarie, în prima ședință. Pe ordinea de zi figurează 12 subiecte, printre care aprobarea unor hotărâri cu privire la Programul național de extindere și reabilitare a pădurilor pentru perioada 2023-2032 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acestuia pe perioada 2023-2027, și cu privire la Strategia națională de dezvoltare agricolă și rurală pentru anii 2023-2030. De asemenea, urmează a fi examinate două proiecte de hotărâre cu privire la proiectul de lege privind ratificarea Amendamentului nr. 1 la Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind implementarea Proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19”

UPDATE 13:05. Igor Talmazan a fost numit, din nou, în funcția de șef al Serviciului Vamal.

Talmazan va reveni în funcție pe data de 20 februarie 2023.

„Domnul Talmazan este un specialist binecunoscut în domeniul juridic, având si tilul de magistru în drept. Este foarte calificat pentru a ocupa această funcție”, a spus Sirețeanu.

UPDATE 13:02. Guvernul a aprobat cererea de demisie a secretarului general al Guvernului Igor Talmazan, la câteva luni după ce a fost numit în funcție (24 noiembrie).

În locul său vine deputatul PAS Artur Mija. Recean a menționat că Mija „are o experiență foarte bună de organizare și are rolul să organizeze cancelaria de stat și să inducă același sistem de organizare în instituțiile publice, astfel încât acestea să fie eficient și integre”.

Urmăriți ședința Live:

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media