15 partide au rămas fără alocații de la bugetul de stat, după ce nu au prezentant informația actualizată despre formațiuni Comisiei Electorale Centrale

23 februarie 2023, 13:37 Politică 113
Partide Politice.  Sursa: Replica Media

Comisia Electorală Centrală (CEC) constată că, la expirarea termenului de bază și celui suplimentar, oferit pentru prezentarea informațiilor actualizate despre conducătorul partidului, trezorierul și contul bancar destinat alocațiilor de la bugetul de stat, 15 partide politice nu au răspuns solicitării.

Potrivit uui comunicat emis de Comisie, pentru confirmarea trezorierilor partidelor politice, asigurarea acurateței transferurilor alocațiilor de la bugetul de stat, eficientizarea comunicării dar și responsabilizarea partidelor, CEC a solicitat informații actualizate despre conducătorul partidului și datele de contact ale formațiunii (adresa juridică, adresa de contact a oficiului/sediului, adresa paginii web, telefon).

La fel, au fost cerute date actualizate necesare pentru confirmarea trezorierilor (nume, prenume, date de contact și copia documentului care confirmă împuternicirile). Iar pentru plata alocațiilor de la bugetul de stat destinate partidelor politice, urmau a fi oferite date actualizate despre contul bancar destinat acestui scop, precum și informații despre alte conturi bancare deținute de partid.

Partidele care, la expirarea termenului de bază și celui suplimentar, nu au prezentat informația solicitată de CEC sunt următoarele:

1.Partidul Socialist din Moldova;

2.Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii;

3.Partidul Social Democrat;

4.Partidul Politic NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ;

5.Partidul Politic Uniunea Centristă din Moldova;

6.Partidul „Moldova Unită – Eдиная Молдова”;

7.Partidul Conservator;

8.Partidul Regiunilor din Moldova;

9.Partid Politic Partidul „RENAŞTERE”;

10.Partidul Politic „PATRIA”;

11.Partidul Politic „PARTIDUL RUSO-SLAVEAN DIN MOLDOVA”;

12.Partidul Politic „PRO MOLDOVA”;

13.Partidul Politic Moldovenesc „Ai Noștri”;

14.Partidul Politic „Partidul Progresului Național”;

15.Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”.

CEC precizează că informația respectivă urma să fie comunicată până la data de 20 ianuarie 2023, ulterior termenul fiind extins până la 7 februarie curent pentru partidele care nu s-au conformat termenului inițial.

CEC face apel public către partidele politice care nu au prezentat datele cerute să dea dovadă de responsabilitate și cooperare și să prezinte, în termeni proximi, informația solicitată. Partidele politice beneficiare de alocații de la bugetul de stat care nu au prezentat informația actualizată nu vor putea recepționa sursele financiare.

Comisia atrage atenția că mijloacele financiare din bugetul de stat nerepartizate în anul pentru care au fost prevăzute nu vor fi disponibile pentru a fi utilizate în anii următori.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media