Șofer de TIR moldovean, reținut în Ungaria după ce în camionul său au fost găsiți 97 de migranți

11 noiembrie 2021, 08:45 Diaspora 523
Migranți ilegali, depistați în camionul condus de un moldovean, în Ungaria.  Sursa: police.hu

Un șofer de TIR din Republica Moldova a fost reținut miercuri, 10 noiembrie, de poliția din Ungaria, fiind suspectat de trafic de ființe umane. În camionul condus de cetățeanul moldovean, înmatriculat în România, au fost descoperiți 97 de migranţi ilegali, anunță poliția ungară.

„Șoferul moldovean transporta un total de 97 de migranți ilegali în remorca autocamionului cu plăcuțe de înmatriculare românești, care a fost stopat și verificat de polițiști în data de 10 noiembrie 2021 la ora 11:50, în zona oraşului Dunafoldvar”, se arată în comunicatul poliției ungare.

Potrivit sursei, din cele 97 de persoane descoperite în remorcă 94 erau sirieni, doi erau afgani și unul palestinian.

Niciunul dintre migranții depistați în camion nu au putut oferi o dovadă credibilă a legalității șederii lor în Ungaria. Prin urmare, după ce vor fi audați, aceștia vor fi escortați înapoi la graniță în conformitate cu legislația maghiară.

Autorităţile ungare au iniţiat procedurile legale împotriva şoferului, care este din Republica Moldova. Acesta urmează să fie trimis în judecată, fiind suspectat de trafic de persoane.

Infracțiunea pedepsește în Ungaria cu închisoare de la 1 la 5 ani, sau de la 5 la 15 ani în cazuri cu circumstanțe agravante.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media