Dosarul contrabandei cu țigări de la Cahul: Încă șase suspecți, reținuți în urma unor percheziții ale SIS și PCCOCS la PTF Cahul-Oancea

2 noiembrie 2021, 10:19 Societate 127
Vama Oancea.  Sursa: Realitatea.md

Angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și ofițerii de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS), cu suportul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), au efectuat percheziții în dimineața zilei de marți, în dosarul microbuzului burdușit cu țigări, reținut în luna iulie 2021 la vama Cahul. Potrivit PCCOCS, au fost reținute alte șase persoane, trei dintre care sunt polițiști de frontieră.

Acțiunile de umrărire penală au avut loc în dosarul schemei de contrabandă cu 179 de cutii de țigări „Ashima”, deconspirată în iulie curent.

În urma percheziliilor desfășurate la domiciliile figuranților, la Cahul și Chișinău, au fost reținute încă șase persoane.

Oamenii legii au constatat că trei figuranți ar fi fost implicați direct în schema de contrabandă, iar alții trei sunt angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Printre angajații de la frontieră reținuți figurează și un fost șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul, precum și un fost șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului.

În prezent, pe dosar figurează cu statut de persoane învinuite și bănuite 14 figuranți. Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Amintim că angajații SIS și PCCOCS au deconspirat, în noaptea de 26 spre 27 iulie, în una din localitățile din raionul Cahul, activitatea unei grupări criminale specializate în contrabanda cu țigarete și au reținut un microbuz cu o cantitate de 179 de cutii cu țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz.

Tot atunci, în compartimentul marfar au fost depistate două bărci gonflabile, motoare pentru acestea și dispozitive de umflare rapidă a bărcilor, fapt ce confirmă intenția infracțiunii de contrabandă. Marfa urma să fie transportată prin contrabandă, prin eludarea posturilor vamale, în România.

Conform informațiilor operative, acest tip de țigarete a fost transportat din regiunea transnistreană, la un preț de aproximativ 360 euro pentru o cutie, iar în România poate fi comercializat la un preț de 800 euro pentru o cutie.

În cadrul operațiunii, au fost identificate și stabilite șase persoane, care erau implicate nemijlocit în transportarea mărfurilor de contrabandă, care au fost reținute.

Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media