Delegația guvernamentală Republicii Moldova în Rusia anunță primele întrevederi, inclusiv cu Dmitri Kozak

8 octombrie 2021, 16:57 Rusia 183
Întrevederea delegației guvernamentale moldovenești la Moscova.  Sursa: Guvernul Republicii Moldova

Guvernul Republicii Moldova anunță pe pagina sa oficială că delegația guvernamentală condusă de vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski a avut întrevederi cu înalți demnitari de rang înalt de la Moscova. Din delegație, mai face parte și Cristina Gherasimov, consiliera pe relații externe a Președintei Maia Sandu.


Potrivit comunicatului de la executivul moldovenesc, au avut loc întâlniri cu Viceministrul rus al afacerilor externe, Andrei Rudenko, Șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak, Președintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, Grigorii Karasin.

Deocamdată nu a fost precizat niciun rezultat al discuțiilor, guvernul menționând că „În cadrul întrevederilor, părțile au făcut un schimb de opinii detaliat și constructiv pe întreg spectrul subiectelor de pe agenda relațiilor bilaterale”.

„Vicepremierul Kulminski a comunicat interesul Republicii Moldova de a dezvolta o cooperare bilaterală pragmatică, bazată pe respect reciproc. Republica Moldova pledează pentru un dialog deschis și constructiv, inclusiv în privința chestiunilor pe care avem poziții diferite.
A fost subliniată importanța avansării dialogului politic, inclusiv pe filiera ministerelor de externe și contactelor parlamentare. De asemenea, a fost discutat subiectul relansării activității Comisiei interguvernamentale privind cooperarea comercial-economică”, se mai arată în comunicat.

La fel, nu se precizează nimic despre mersul negocierilor privind livrarea gazelor în Republica Moldova.

„Părțile au constatat și importanța intensificării negocierilor în vederea încheierii contractului de procurare a gazelor naturale. Un subiect aparte l-a constituit procesul de reglementare a conflictului transnistrean”, se încheie în comunicat.
Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media