Fostul secretar american, Colin Powell, a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19

18 octombrie 2021, 15:34 SUA 121
Colin Powell.  Sursa: www.pbs.org

Fostul secretar american de stat Colin Powell, prima persoană de culoare care a deținut această funcție, a murit din cauza complicațiilor date de COVID, a anunțat familia sa prin intermediul Facebook, scrie CNN.

Colin Powell avea 84 de ani.

„Generalul Colin L. Powell, fost secretar de stat al SUA și președinte al șeful Statului Major, a decedat în această dimineață din cauza complicațiilor de la COVID-19. Era vaccinat cu schemă completă. Vrem să mulțumim personalului medical de la Walter Reed National Medical Center pentru felul în care l-au îngrijit. Am pierdut un remarcabil și iubitor soț, tată, bunic și mare american”, a scris familia Powell pe Facebook.

Colin Luther Powell s-a născut la 5 aprilie 1937, în Harlem, New York, din imigranții jamaicani. După ce a crescut în South Bronx, Powell a urmat școala la City College din New York, unde a participat la ROTC, conducând echipa de exercițiu de precizie și obținând rangul superior oferit de corp, colonel cadet.

În perioada militară a lui Powell, care a durat până în 1993, a primit, de asemenea, o serie de alte premii notabile, inclusiv Steaua de bronz și două Purple Hearts. A primit cea de-a patra stea în 1989, devenind al doilea afro-american care s-a ridicat la acel rang.

Colin Powell a fost general cu patru stele și șeful Statului Major în timpul administrației președintelui George H.W. Bush în timpul Războiului din Golf, din 1991, când trupele conduse de SUA au alungat armata irakmiană din Kuweit.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media