Anenii Noi: Un minor a murit pe loc după ce un șofer beat i-a tamponat în plină viteză motocicleta pe care se deplasa

13 septembrie 2021, 08:51 Societate 2582
Accident la Anenii Noi.  Sursa: IP Anenii Noi

Un tânăr de 17 ani și-a pierdut viața în seara de duminică, 12 septembrie, într-un grav accident de circulație, la Anenii Noi. Potrivit Poliției, acesta se deplasa pe o motocicletă pe un drum din localitate, și, la un moment dat, peste el a dat un automobil condus de un bărbat în stare ebrietate, care se deplasa cu viteză excesivă. Impactul a fost atât de violent, încât minorul a decedat pe loc.

Potrivit ofițerei de presă a Poliției din Anenii Noi, Mariana Didenco, oamenii legii au fost sesizați la ora 18:10 despre producerea unui accident rutier în apropierea localității Roșcani din raionul Anenii Noi.

Preliminar, s-a stabilit că pe traseul L 477 din localitatea Roșcani, automobilul de model „Renault Kangoo” condus de un tânăr de 23 ani, care se deplasa cu viteză excesivă, a tamponat frontal motocicleta de model „Viper”, condusă de un adolescent de 17 ani. În urma impactului motociclistul a decedat la fața locului.

Conducătorul automobilului de model „Renault Kangoo” a fost testat cu aparatul Drager, care a stabilit o concentrație de 0,91 mg/l concentrația de alcool în aerul expirat.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în baza art. 264 alin. 3 Cod Penal, tânărul de 23 ani fiind reținut pe un termen de 72 ore.

Toate circumstanțele pe faptul producerii accidentului rutier se stabilesc.


Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media