Jens Stoltenberg: Dacă Putin va face unei țări NATO ceea ce a făcut în Moldova, Ucraina sau Georgia, toate forțele Alianței vor fi implicate imediat

4 august 2022, 14:49 Externe 619
Jens Stoltenberg, NATO.  Sursa: Replica Media

Dacă președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, se gândește să facă unei țări NATO ceea ce a făcut în Georgia, Republica Moldova sau Ucraina, toate forțele Alianței se vor implica, a atenționat joi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferință de presă organizată în țara sa natală, Norvegia. Stoltenberg a menționat în discursul său că războiul din Ucraina este cel mai periculos moment pentru Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, iar Rusia nu trebuie lăsată să învingă.

Pentru a împiedica Moscova să câștige războiul din Ucraina, NATO și țările sale membre ar putea fi nevoite să continue să sprijine Ucraina cu arme și alte asistențe pentru o lungă perioadă de timp, a spus șeful NATO.

„Este în interesul nostru ca acest tip de politică agresivă să nu reușească. (...) Ceea ce se întâmplă în Ucraina este teribil, dar ar fi mult mai rău dacă ar exista un război între Rusia și NATO”, a spus el.

Descriind ceea ce Moscova numește o „operație militară specială” ca un atac asupra ordinii mondiale actuale, Stoltenberg a spus că alianța trebuie să împiedice răspândirea războiului.

„Aceasta este cea mai periculoasă situație din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial”, a apreciat Secretarul General al NATO.

„Dacă președintele (Vladimir) Putin se gândește să facă ceva similar unei țări NATO, așa cum a făcut cu Georgia, Moldova sau Ucraina, atunci toată NATO va fi implicată imediat”, a spus el.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media