R. Moldova ar putea planta salcie energetică, care ulterior să fie transformată în biomasă: „Sper în scurt timp să avem un răspuns referitor la terenul de 100 de ha în care am putea iniția un astfel de proiect”

2 august 2022, 15:42 Agricultură 231
Salcie energetică.  Sursa: www.botanistii.ro

Republica Moldova ar putea planta salcie energetică care ulterior să fie transformată în biomasă ca sursă alternativă de energie, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, care a punctat că discută cu Ministerul Agriculturii pentru a identifica teren pentru a iniția un asemenea proiect.

„Noi luăm în calcul acest scenariu. Avem și un partener care ne ajută. Noi am făcut solicitarea către Ministerul Agriculturii să identificăm 100 de hectare în care să plantăm astfel de plante. Cred că toată lumea înțelege că nu este pentru iarna care vine, cât de repede n-ar crește, nu crește într-un an. Suntem într-o strânsă comunicare cu noul ministru al Agriculturii și sper în scurt timp să avem un răspuns referitor la terenul de 100 de ha în care am putea iniția un astfel de proiect”, declarat Andrei Spînu.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susține astăzi, 2 august, că iarna ce urmează va fi una complicată, în care cetățenii vor trebui să economisească și să identifice combustibil alternativ, dar asigură că Guvernul a întreprins o serie de măsuri pentru pregătirea de sezonul încălzire 2022-2023 care nu va permite R. Moldova să rămână fără căldură și fără energie electrică.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media