Trupele ruse continuă să bombardeze Odesa. O rachetă a lovit din nou podul de la Zatoka, avariat încă din aprilie

18 iulie 2022, 17:01 Ucraina 307
Podul de la Zatoka.  Sursa: novinite.com

Armata rusă a bombardat luni, 18 iulie, regiunea Odesa, iar o rachetă a lovit din nou podul care trece peste estuarul Nistrului în regiunea Zatoka, a anunţat serviciul de presă al Comandamentului Operaţional „Sud” al forţelor de apărare ucrainene, citat de Unian.

„În regiunea Odesa, două rachete inamice au lovit o instalație de infrastructură militară. (...) Un atac cu rachetă a fost efectuat în regiunea Odesa la ora 11:00. Trei avioane Su-35 au tras patru rachete dinspre Marea Neagră.

Una dintre cele patru rachete a fost doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană deasupra mării, iar alte două au lovit obiective de infrastructură militară, declanşând un incendiu, la stingerea căruia au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri.

O altă rachetă a lovit podul care trece peste estuarul Nistrului în regiunea Zatoka, pe care ruşii îl bombardează încă din aprilie. De atunci acest pod nu mai este funcţional.

Nu s-au înregistrat morţi sau răniţi, a raportat Comandamentul Operaţional „Sud”.

De menționat că, începând de luni, 18 iulie, două transportoare inamice de rachete operaționale-tactice Kalibr „sunt în serviciu de luptă” în Marea Neagră, a declarat Serghei Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Administrației Militare Regionale Odesa.

Podul feroviar și rutier dinspre districtul Belgorod-Dnestrovsky spre Odesa a fost vizat de atacuri ale forțelor ruse și în 26 și 27 aprilie și în 2 mai, fiind parțial distrus.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media