Vasile Costiuc: „Securitatea trebuie să informeze președintele țării cine din liderii de dreapta au mers la Londra să negocieze cu Platon”

14 ianuarie 2022, 20:42 Politică 469
Vasile Costiuc după aflarea decizie Judecătoriei.  Sursa: captură video

Liderul partidului „Democrația Acasă” lansează mai multe acuzații grave în adresa unor foști politicieni și lideri de opinie care au fugit din țară care ar dori să organizeze manifestări de masă care să ducă la destabilizarea situației în Republica Moldova. În aceste planuri ar fi implicat și un politician de dreapta, susține Vasile Costiuc. Chiar dacă nu dă nume, politicianul cere președinției să ceară mai multe informații despre acest lider politic care ar fi fost recent la Londra unde s-ar fi întâlnit cu Veaceslav Platon.

„Cei care au plecat de acasă, controlează justiția și vor să revină acasă. Doar destabilizarea pe care o pot organiza le poate permite să revină la Chișinau. Ei au nevoie, dar nu pot face că nu-s credibili. După ultimele majorări, la data de 11, după ce ultimele majorări ale lui spînu că s-o majorat cu 200 USD, cei care au nevoie de destabilizări sociale aveau planificări să scoată lumea în stradă, dar pentru că nu-s credibili, aveau nevoie de un țap ispășitor. Am primit propuneri ca prin live să chem lumea la protest”, a declarat Costiuc.

Politicianul spune că nu a acceptat propunerea și le-a cerut simpatizanților săi să nu iasă în stradă și să nu facă proteste.

Ei vor prin proteste să ceară demisia Guvernului, a lui Spînu, Gavriliță. După asta, la investirea unui nou Guvern să rupă vreo 23-25 de deputați și să negocieze un nou guvern. Ei au crezut ca eu sunt prostul satului și mi-au propus și funcția de ministru, numai să mă implic în destabilizare, să chem lumea la protest”, a mai spus liderul Democrația Acasă.

Vasile Costiuc mai spune că propuneri a primit și în izolator.

„Ei au habar cum lucrează CNA? În izolator am primit propuneri, să recunosc vina că am făcut grup criminal organizat cu Nedelea și în 24 ore mă trimit la domiciliu, anulează dosarele și să trec sa lucrez cu ei, nu știu cu cine. Îmi dau seama că lucrurile nu sunt așa simple, am transmis colegilor că niciun fel de tulburări publice nu merita pentru cei care au fugit de acasă, vor acasă înapoi. Noi avem o comunitate de jumătate de milion de oameni și suntem unicii cu credibilitate. Acum dacă lovim în guvernare, credeți-mă că se vor întâmpla lucruri murdare”, a mai spus Vasile Costiuc.

Vasile Costiuc a transmis și un mesaj actualei guvernări.

„Vreau să le spun celor de la PAS, Viorel Morari nu lucrează numai pentru ei, dar pentru cineva. Rapoartele pe care le-au primit ca el e de-al nostru, baieții care le-au scris, tot îs de-a lor. O să se trezească guvernarea cu niște lovituri sociale de o să le sara mucii și nu o să reușească să fugă cu tot cu tetris. Ei pregăteau destabilizări ca în Kazahstan, cu dat focul, uciganii, dar eu am preferat să plec in pușcărie și eu nu exclud că o să se țină de cuvânt. Eu mai bine stau in pușcărie decât să fac jocurile bandiților. Eu cu bandiții nu mă asociez. Prefer să mă retrag cu totul, din activitatea politică, dar eu nu ma leg cu ei”, a mai spus liderul Democrația Acasă.

La final, Costiuc a ținut să transmită un mesaj special președintei Maia Sandu.

„Mai este unul la Londra care îi cheamă pe liderii politici de pe dreapta. Securitatea trebuie să informeze pe președintele țării cine din liderii de dreapta au mers la Londra să negocieze cu Platon”, a încheiat Vasile Costiuc.

Cristian
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media