VIDEO/ Luptele pentru Kiev continuă. Explozie puternică lângă un pasaj al gării din oraș

2 martie 2022, 23:39 Ucraina 496
Kiev, 2 martie 2022.  Sursa: captură video
O explozie puternică a fost auzită astăzi lângă gara centrală din Kiev, unde, un obuz al forțelor de ocupație ruse a lovit în zona pasajului subteran al gării unde are loc evacuarea în trenuri a mii de locuitori ai orașului. Anunțul a fost făcut de consilierul ministrului Afacerilor Interne Anton Gerașcenko.

UPDATE/ Potrivit surselor Ukrainska Pravda, ținta atacului rusesc a fost fie Ministerul Apărării, fie Comandamentul Forțelor Terestre. Racheta a fost doborâtă de sistemul de apărare aeriană. Doar fragmentele sale au căzut lângă Gara de Sud.

„Tocmai a fost bombardată în zona pasajului subteran al gării. A lovit (n.red. obuzul) între hotelul Ibis și stația Iujni”, a scris el.

„Teroriștii ruși au lansat un atac aerian asupra Gării de Sud din Kiev, unde mii de femei și copii ucraineni sunt evacuați. Proiectilul a lovit în apropierea hotelului Ibis, clădirea gării nu a fost grav avariată”, se arată într-un mesaj al administrației căilor ferate ucrainene.

„Circulația trenurilor continuă”, se spunea în mesaj.

Anton Gerașchenko a mai declarat că un obuz lansat de armata rusă a deteriorat și o magistrală mare de încălzire, drept urmare o parte din Kiev poate rămâne fără căldură în timp ce temperaturile scad sub zero în această noapte.

Primarul capitalei ucrainene Kiev, Vitali Kliciko, a declarat că primele informații sugerează că nu au fost persoane rănite după explozia care a spart geamurile de la gara orașului, miercuri seară.

Klichiko a spus într-o postare pe Telegram că, în ciuda bombardamentelor efectuate miercuri într-o serie de suburbii Kiev, „Slavă Domnului, nu există victime”. „Inamicul încerca să pătrundă în orașul nostru, dar apărătorii ucraineni resping ocupanții și apără capitala noastră”, a continuat el.

Nu este clar ce a provocat explozia în apropierea stației. Un consilier al Ministerului de Interne a declarat că pagubele au fost cauzate de căderea epavei unei rachete de croazieră după ce aceasta a fost interceptată de sistemele de apărare aeriană ucraineană.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media