Aproximativ cinci ore de discuții și fără nicio decizie concretă: S-a încheiat prima rundă de negocieri ruso-ucrainene

28 februarie 2022, 18:54 Ucraina 385
Negocieri Rusia Ucraina.  Sursa: captură video

Delegațiile ruse și ucrainene au încheiat negocierile la Gomel, după aproape cinci ore de discuții. Totuși, nu a fost luată nicio decizie concretă privind încetarea focului în Ucraina.

„Delegațiile ucrainene și rusești au încheiat astăzi prima rundă de negocieri, scopul lor a fost încetarea focului pe teritoriul Ucrainei și a acțiunilor militare. Am stabilit o serie de priorități pe care le vom analiza, pentru a lua decizii, pentru a vedea cum putem pune în practică înțelegerile. Părțile merg în capitalele lor și părțile s-au înțeles ca în viitorul imediat apropiat să mai avem o rundă de negocieri unde temele abordate vor face pași concreți”, a declarat consilierul prezidențial, Mihail Podolyac.

La scurt timp, administrația prezidențială din Ucraina a venit cu un comunicat de presă în urma negocierilor.

„Delegațiile ucrainene și ruse, care s-au întâlnit în apropierea graniței ucrainene-belaruse, au purtat prima rundă de discuții pentru a găsi puncte de contact pentru încetarea focului și lupte cât mai curând posibil. Părțile au discutat în detaliu o serie de subiecte cheie asupra cărora au perspective de a găsi soluții reciproc acceptabile. S-a decis trecerea imediată la consultări suplimentare în capitalele statelor. După aceea, a doua rundă de discuții dintre părțile ucrainene și rusă urmează să aibă loc în viitorul apropiat”, se arată în comunicat.

Următoarea rundă de discuții dintre Rusia și Ucraina va avea loc la granița polono-belarusă, potrivit lui Vladimir Medinski, negociator-șef din partea Rusiei.

De menționat că până a se încheia această rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană conform unei proceduri speciale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media