Armata ucraineană anunță că a recuperat localitatea Schastie, de lângă Lugansk. Forțele ruse ar fi suferit pierderi semnificative și minim 50 de soldați

24 februarie 2022, 10:26 Ucraina 1411
Soldat din Ucraina/Imagine simbol.  Sursa: www.unian.net

Centrul pentru Comunicare Strategică și Securitate Strategică din Ucraina anunță, astăzi, 24 februarie, că forțele armate ucrainene au recuperat localitatea Schastie din regiunea Lugansk.

„Localitatea Schastie (regiunea Luhansk), care a fost atacată de agresorul rus, a fost recucerită. În încercarea de a ataca, echipamentul a fost distrus și aproximativ 50 de inamici au fost uciși. Schastie este în mâinile noastre”, se arată în nota informativă.

Ucraina a anunţat închiderea spaţiului său aerian, iar preşedintele Vladimir Zelenski a decretat legea marţială în toate teritoriile ţării.

Armata ucraineană a afirmat joi că a doborât în estul ţării cinci avioane şi un elicopter ale armatei ruse, potrivit AFP. La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunţat, într-un comunicat de presă preluat de EFE, că forţele armate ruse au neutralizat apărarea aeriană a Ucrainei şi au distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene, în cadrul operaţiunii militare lansate de Moscova.

La câteva ore, a fost anunțat că forțele de ocupație ruse au capturat două sate din regiunea Lugansk - Gorodișce și Milovo, a raportat serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei în actualizarea informației operative de la ora 07:00.


Președintele ucrainean Vladimir Zelenski anunță, la finalul unor convorbiri telefonice cu liderii SUA, Germaniei şi Marii Britanii, că urmează să fie constituită o coaliție anti-Putin. Într-o nouă adresare pentru cetățeni, liderul de la Kiev a declarat că Ucraina este atacată nu doar de bombe, ci și de falsuri. Acesta a îndemnat populația să rămână calmă și să se informeze din surse oficiale.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, într-un mesaj postat pe Twitter, declară că este „îngrozit de evenimentele înspăimântătoare din Ucraina” şi că în acest sens a purtat o o discuție telefonică cu preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, despre următorii paşi.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţa, 24 februarie, o operaţiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin a susţinut că încearcă să demilitarizeze şi să „de-nazifice” Ucraina.

Liderii europeni, ai SUA, NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i să oprească „agresiunea militară” împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei.

Presa internaţională a relatat despre focuri de arme în apropiere de principalul aeroport din Kiev şi explozii în mai multe locuri din Ucraina, între care şi Odesa, port la Marea Neagră.

IMPORTANT: În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

IMPORTANT!!!
E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media