VIDEO/ Zelenski anunță despre crearea unei coaliţii anti-Putin, în urma unor convorbiri cu liderii occidentali

24 februarie 2022, 10:12 Ucraina 654
Vladimir Zelenski.  Sursa: ea.md

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski anunță, la finalul unor convorbiri telefonice cu liderii SUA, Germaniei şi Marii Britanii, că urmează să fie constituită o coaliție anti-Putin. Într-o nouă adresare pentru cetățeni, liderul de la Kiev a declarat că Ucraina este atacată nu doar de bombe, ci și de falsuri. Acesta a îndemnat populația să rămână calmă și să se informeze din surse oficiale.

„Acum suntem atacați nu numai de bombe, ci și de falsuri. Este important să obțineți adevărul din surse oficiale. Astăzi, Rusia a lansat o invazie în Ucraina. Putin a început un război cu Ucraina, cu întreaga lume democratică. El vrea să distrugă statul meu, statul nostru, tot ceea ce am construit, pentru care trăim. Fac un apel la armata ucraineană: cunoaștem întreaga putere a Forțelor Armate ale Ucrainei. Sunteți indestructibil, sunteți ucraineni. Fac un apel către toți ucrainenii care se află acum pe pământul nostru: nu intrați în panică, faceți tot ce aveți nevoie pentru a susține. Tuturor ucrainenilor din străinătate: suntem o forță de coeziune, acum avem mare nevoie de tine ”, a spus Zelenski.

Zelensky a declarat că a vorbit deja cu președintele american Joe Biden, premierul britanic Boris Johnson, președintele Consiliului European Charles Michel, președintele polonez Andrzej Duda și președintele lituanian Gitanas Nauseda.

„Începem să creăm o coaliție anti-Putin”, a spus președintele.

El a cerut liderilor lumii să impună sancțiuni lui Putin și să lanseze sprijin masiv de apărare pentru Ucraina. Și solicită, de asemenea, „închiderea spațiului aerian deasupra Ucrainei pentru agresor”.

„Împreună trebuie să salvăm Ucraina și lumea democratică. Și o vom face”, a spus Zelensky.


Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Donabs. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

La scurt timp, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat introducerea Legii Marțiale și a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate al țării.

IMPORTANT: În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

IMPORTANT!!!
E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media