ULTIMA ORĂ! Guvernul R. Moldova anunță că va cere Parlamentului instaurarea stării de urgență în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei

24 februarie 2022, 17:01 Politică 340
News Alert.  Sursa: Replica Media

Guvernul Republicii Moldova anunță că va cere joi, 24 februarie, Parlamentului instaurarea stării de urgență pe o perioadă de 60 de zile în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.

„Voi merge astăzi la Parlament pentru a cere instaurarea stării de urgență pe o perioadă de 60 de zile în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei”, a declarat Gavrilița.

Despre instaurarea stării de urgență a anunțat și președinta Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Comunitatea internațională, unanim, condamnă acest act de război. (...) Am stabilit că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență. Instituțiile noastre instalează centre de informare. Suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni. Avem pregătite mai multe scnenarii dacă vom avea un flux mai mare de refugiați. În acest context solicit cetățenilor să fim înțelegători”, a declarat șefa statului.

Președintele rus Vladimir Putin a avut un discurs joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României) prin care a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

La scurt timp, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat introducerea Legii Marțiale și a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate al țării.

IMPORTANT: În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

Ultimele informații cu detalii actualizate despre situația din Ucraina găsiți AICI.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media