Armata ucraineană respinge atacurile forțelor ruse în mai multe zone de luptă: Se previne încercuirea orașului Mikolaiiv

4 martie 2022, 20:28 Ucraina 413
Armata Ucraineană/ Imagine simbol.  Sursa: news.dtkt.ua

Principalele eforturi ale forțele ruse se concentrează pe încercuirea Kievului și slăbirea rezistenței forțelor ucrainene în așezările pe care invadatorii le-au blocat. De asemenea, armata rusă a continuat să lanseze lovituri cu rachete și bombe asupra zonelor rezidențiale, distrugând infrastructura și clădirile rezidențiale, potrivit unui nou rezumat operativ de la ora 18:00 privind invazia Rusiei asupra Ucrainei, prezentat de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Astfel, potrivit informațiilor prezentate, în direcția Volînia, poziția trupelor ucrainene nu s-a schimbat semnificativ.

În direcția nord, la Cernihiv se desfășoară o operațiune de „apărare eroică”. Unitățile grupului operațional de trupe dețin poziții la frontierele ocupate. În satul Mîhailo-Koțiubînske, regiunea Cernihiv, în fața râului se află o coloană de până la 200 de unități de echipamente și forță de muncă, care vor reface podul ce a fost distrus.

În direcția Slobojanske, unitățile grupului continuă să conducă bătălii defensive, să lupte împotriva forțelor ruse.

În direcția Prîmorsk, un grup operațional de trupe acoperă coasta mării și îndeplinește sarcini pentru a preveni încercuirea orașului Mikolaiiv.

Forțele aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei resping atacurile aeriene inamice, la fel, apărătorii orașului Kiev continuă să respingă atacul inamicului, să învingă grupul ofensiv și să mențină anumite granițe.

Amintim că forțele ruse au pregătit astăzi, 4 martie, în a noua zi de război cu Ucraina, un „atac amfibiu” în zonele așezărilor Zatoka și Cernomorsk din regiunea Odesa, Totodată, principalele eforturi ale inamicilor sunt concentrate pe încercuirea Kievului și slăbirea rezistenței forțelor ucrainene în așezările blocate de invadatori.

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie și 3 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media